Lékai Mátét nem sürgeti az idő, a veszprémi irányító itthon válthat klubot

A Nemzeti Sport Online lengyel forrásra hivatkozva írta meg, hogy a Telekom Veszprém és a magyar kézilabda-válogatott irányítójának, Lékai Máténak a Bajnokok Ligájába visszatérő Wisla Plock dobhat mentőövet. Ugyanakkor a klubjában mellőzött játékos a lengyelek szerint családi okok miatt nem erőlteti a légiós életet. Amennyiben Lékai a váltás mellett dönt, és nem tölti ki a 2023-ig érvényes veszprémi szerződését, itthon is találhat magának csapatot. Ez legalább annyira az ő érdeke, mint a klubjáé.

2022. 07. 17. 7:28
Szeged 20220603 kézilabda bajnoki döntő első mérkőzés Szeged Veszprém foto Török Attila Nemzeti Sport LÉKAI MÁTÉ Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport Online lengyel forrásra hivatkozva számolt be esetleges klubváltásáról. A Telekom Veszprém és a férfi kézilabda-válogatott irányítójának szerződtetése a Bajnokok Ligájába visszatérő Wisla Plock csapatánál vetődött fel, de a lengyel Sportowe Fakty című hírportál szerint a játékos felesége, a televíziós műsorvezető, Kiss Ramóna miatt hiúsulhat meg a klubváltás.

 

Pedig érdekes, egyben pikáns adalék lenne a 2023 nyaráig érvényes veszprémi szerződéssel rendelkező kézilabdázó lengyelországi (kölcsön)játéka. Az ő posztján pallérozódik Fazekas Gergő, akit épp a Veszprém adott kölcsön a lengyeleknek az irányító több játéklehetőségének a reményében. Nem tudni, Lékaiban lát-e fantáziát a korábbi klubedzője, a magyar válogatottat korábban irányító Xavi Sabaté. Ha valaki, akkor ő tisztában van Lékai képességeivel.

A 34 éves játékos távozását az indokolhatja, hogy az egy évvel ezelőtt kinevezett Momir Ilics vezetőedzőtől kevés játéklehetőséget kap. A bajnoki döntő visszavágóján nem szerepelt a csapata keretében, a Final Four-elődöntőre ugyan benevezte az edzője, de nem küldte pályára.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Wisla Plock az eddigi első, a sajtóban megjelent csapat, amellyel összeboronálták az elmúlt szezonban több sérüléssel bajlódó irányítót. Ugyanakkor nem kizárt, hogy Lékai az NB I-en belül vált klubot. A háromszoros BL-döntős kézilabdázó 2014-ben igazolt Veszprémbe, itt telepedett le a családjával, nem tűnik áthidalhatatlan logisztikai problémának naponta eljutni a megyeszékhelytől 20 kilométerre található Balatonfüredre. A távolság alapján kézenfekvő megoldás lenne a füredi lehetőség, György László csapata az Európa-liga csoportkörében lesz érdekelt a következő szezonban, de a fővárosban igen ambiciózus terveket dédelgető, a második számú nemzetközi kupa első fordulójában bekapcsolódó Ferencváros hívása sem jelentene meglepetést. A hazai élcsapatok közül a bajnok Szeged és a jelentősen megizmosodott Tatabánya jöhet még szóba. A szegedi költözésre van a legkevesebb esély.

A váltás nem csak a játékos, a klub érdeke is: ha az irányító maradni akar, akkor minimális játéklehetősége ellenére is jogos igényt tartana a fizetésére, ez pedig kiszámíthatatlan hatással lehet az öltözői hangulatra.

Amennyiben Lékai úgy dönt, kitölti a szerződését Veszprémben, az egyebek mellett a jövő évi világbajnokságra készülő válogatott szempontjából sem lenne örömteli. Persze ehhez ismernünk kellene Chema Rodríguez szövetségi kapitány véleményét.

Kerestük az ügyben a Telekom Veszprémet, de Lékai Máté ügyében csak akkor nyilvánul meg a klub, ha konkrét bejelenteni valója van. 

Borítókép: Lékai 2014-ben igazolt Veszprémbe (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.