időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Sportdiplomáciai siker: Molnár Tamás és Kemény Dénes FINA-bizottsági elnök lett

Magyar Nemzet
2022.07.03. 19:10 2022.07.03. 19:49
Sportdiplomáciai siker: Molnár Tamás és Kemény Dénes FINA-bizottsági elnök lett

Csodálatos sportdiplomáciai siker. A magyar férfi-vízilabdaválogatottal három olimpiát nyert korábbi szövetségi kapitány, Kemény Dénes és a szintén háromszoros ötkarikás bajnok játékos, Molnár Tamás is fontos pozíciót tölt be a Nemzetközi Úszószövetségben.

Fürjes Balázs államtitkár, nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos, a Nemzetközi Vízilabda-szövetség, a FINA Büro tagja jelentette be a Facebook-oldalán, hogy a háromszoros olimpiai aranyérmes Molnár Tamás – a Magyar Vízilabda-szövetség alelnöke – öt éve a FINA vízilabda technikai bizottságának a tagja, a vb büró ülésén pedig a testület vezetőjének választották. A legendás szövetségi kapitány, a szintén háromszoros ötkarikás bajnok Kemény Dénes pedig a FINA vízilabda-edzőbizottságának elnöke lett. 

Molnár Tamás sportdiplomáciai karrierje 2016-ban kezdődött el, amikor az Európai Úszószövetség (LEN) hasonló bizottságába választották, majd 2017-ben a FINA technikai bizottsága következett. 

– A magyar szövetség ajánlása is fontos volt, ugyanakkor rengeteget tett hozzá, hogy Wladár Sándorral, a világbajnokság szervezőbizottságának elnökével és Szántó Dávid operatív igazgatóval közösen végigjártuk az összes bürótag nemzeti szövetségeit, egyeztettünk és tárgyaltunk, mert egy erős támogatással meghozott döntést szerettünk volna – fogalmazott a korábbi világhírű center a Waterpolo.hu-n.

Ami pedig a ma véget érő világbajnokságot és a magyar rendezést illeti, Molnár Tamás közölte.   – Az elmúlt tíz év magyarországi sportinvesztícióinak, a kormány sportot támogató filozófiájának a világ számos pontján híre megy, és a sportban mozgó szakemberek, vezetők hálásak ezért a befogadó szeretetért és professzionális szervezésért. Most sincs ez másként, ez pedig mindent elmond erről a káprázatos eseményről, a szervezésről – fogalmazott Molnár. 

Borítókép: Kemény Dénes, Molnár Tamás és Fürjes Balázs, a FINA fontos tisztségviselői (Fotó: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.