Német németnek farkasa – honfitársak estek egymásnak a Chelsea-nél

A Chelsea csatára, Timo Werner kevesli a játéklehetőséget a világbajnokság évében, Thomas Tuchel vezetőedző pedig élesen bírálta a játékost. A két német közti feszültség könnyen klubváltáshoz vezethet nyáron.

Magyar Nemzet
2022. 07. 26. 9:14
Real Madrid v Chelsea - UEFA Champions League
MADRID, SPAIN - APRIL 12: Mason Mount (R) of Chelsea celebrates with Timo Werner (L) after scoring a goal during the UEFA Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Chelsea at Santiago Bernabeu Stadium, in Madrid, Spain, 12 April 2022. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/BURAK AKBULUT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finoman szólva sincsen jó hangulatban a Chelsea-nél Thomas Tuchel mostanában. A csapattal tavaly BL-győztes edző nemrég az Arsenaltól elszenvedett 4-0-s felkészülési vereség után kritizálta a játékosait a nem megfelelő hozzáállásuk miatt, most pedig Timo Werner kapott fejmosást.

Az ügy előzménye, hogy a német válogatott támadó kevesli a játéklehetőséget, s mivel az év végén világbajnokságot rendeznek, változtatni szeretne a helyzetén.

– Az edzőnek természetesen mindig különböző ötletei vannak a különböző meccsekre, de azt gondolom, a legtöbb esetben én nem szerepeltem a gondolataiban, és ezen próbálok változtatni – jegyezte meg Werner a Daily Mail szerint.

Ezt persze nem hagyta válasz nélkül Tuchel, aki nem rejtette véka alá, hogy nem tetszett neki a támadó mondanivalója:

Ha ezt mondta, azt nem értem. Én a világ egyik legboldogabb embere lennék, ha szerződést kapnék a Chelsea-től. Az idejét arra kellene fordítania, hogy minőséget mutat, megszerzi a helyét a csapatban és megvédi azt.

Werner 2020 nyarán nagy reményekkel igazolt a Chelsea-hez. Épp pályafutása legjobb idényén volt túl, az RB Leipzig színeiben 28 góllal zárt a Bundesligában, a londoni sztárcsapat pedig 53 millió fontért szerződtette. Werner azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, eddig 89 meccsen mindössze 23 gólt szerzett, rengeteg kritikát kapott a játéka miatt, és a jelek szerint Tuchel sem bízik benne.

A nyáron a Chelsea állítólag felajánlotta a 26 éves németet a Juventusnak egy csereüzlet keretében, amelynek célpontja Matthijs de Ligt lett volna, ám a holland védő a Bayern Münchent választotta, és London helyett oda igazolt. Most Werner iránt korábbi klubja, az RB Leipzig mutat intenzív érdeklődést.

Egy biztos, a csatár a válogatott miatt többet szeretne játszani, hiszen az ősszel így marad a helyzete, megkérdőjeleződhet a helye Hans-Dieter Flick katari világbajnokságra készülő keretében.

Borítókép: Timo Werner csapattársával, Mason Mounttal pacsizik a Chelsea-ben (Fotó: Europress/AFP/Burak Akbulut)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.