Nagyon el van keseredve a Chelsea edzője a szezonrajt előtt

Négygólos vereséget szenvedett el a Chelsea felkészülési mérkőzésen a londoni rivális Arsenaltól, ami után Thomas Tuchel vezetőedző érthetően nem volt boldog. Az ugyanakkor meglepő volt, hogy szinte világvége-hangulatban nyilatkozott.

Magyar Nemzet
2022. 07. 24. 15:46
TUCHEL, Thomas
Porto, 2021. május 29. Thomas Tuchel, a Chelsea vezetõedzõje csapatának a Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében játszott mérkõzésén a portói Dragao Stadionban 2021. május 29-én. MTI/EPA/Getty pool/David Ramos Fotó: David Ramos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két sztárigazolást is felmutatott már a nyáron az új amerikai tulajdonos, Todd Boehly a Chelsea élén, hiszen megszerzése a rivális Manchester Citytől, valamint az évek óta a világ legjobb középső védői közé sorolt Kalidou Koulibaly leigazolása a Napolitól is nagy fegyverténynek számított. Ennek ellenére Thomas Tuchel vezetőedző komoly aggodalmakat fogalmazott meg az Arsenaltól elszenvedett 4-0-s vereség után.

– Egyszerűen nem vagyunk elég jók, nem vagyunk versenyképesek – jelentette ki Tuchel, akit a Daily Mail idézett. – Az igazán aggasztó, az az elkötelezettség hiánya, ami sokkal magasabb volt az Arsenalnál.

A német edző szerint több játékosa fejben máshol, a csapatkapitány Cesar Azpilicueta például Barcelonában jár, de Timo Werner jövője is kérdéses. Két hét múlva az Everton ellen kezdi meg a szezont a Premier League első fordulójában a Chelsea, de Tuchel nem optimista.

– Nem tudom garantálni, hogy addigra készen állunk majd. Sok játékosunk van, aki távozni akar, és most a lehetőségein agyal. Szankciókat kaptunk, és ha a játékosok menni akarnak, az ide vezet. Ha ugyanezek a játékosok lépnek pályára, mi változna? Persze remélhetőleg tudunk fejlődni a rajtig, de ugyanazokkal a problémákkal fogunk szembenézni akkor is, mert ugyanazok lesznek a játékosok. Muszáj megoldást találnunk a stábbal és a csapattal együtt, hogyan tudunk előre lépni, mert ez most fájdalmas.

Tuchel az új szerzeményt, Koulibalyt dicsérte, akit a legjobb játékosának nevezett a pályán az Arsenal ellen, ugyanakkor a csalódottságát továbbra sem tudta leplezni.

– Nem emlékszem, hogy valaha veszítettem-e el 4-0-ra felkészülési meccset. Nagy rajongója vagyok a felkészülési időszaknak, az atmoszférájának és az ilyenkor érzett hitnek.

Úgy tűnik, most épp ez utóbbi hiányzik a Chelsea edzőjének.

Borítókép: Thomas Tuchel (Fotó: MTI/EPA/Getty pool/David Ramos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.