Thomas Tuchel Barcelonába üzent, és ott nem örülhetnek ennek

Kezdenek kiakadni az európai sztárcsapatok német edzői az FC Barcelonára. Julian Nagelsmann után most a Chelsea-t irányító Thomas Tuchel fogalmazott határozottan, miután a katalán együttes kivetette a hálóját a londoni klub csapatkapitányára.

Magyar Nemzet
2022. 07. 23. 12:54
TUCHEL, Thomas
Abu-Dzabi, 2022. február 12. Thomas Tuchel, a Chelsea vezetõedzõje a labdarúgó klubvilágbajnokság döntõjében játszott Palmeiras - Chelsea mérkõzés kezdete elõtt az abu-dzabi Mohammed Bin Zajed Stadionban 2022. február 12-én. MTI/AP/Haszan Ammar Fotó: Haszan Ammar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég a Bayern München vezetőedzője, Julian Nagelsmann fakadt ki amiatt, hogy a Barcelona állítólag anyagilag le van égve, mégis mindenkit le akar igazolni – és ugye esetében sikerrel is járt.

Most talán egy hasonló végkifejletű történet elébe akart menni Thomas Tuchel, aki lényegében kijelentette, hogy nem hajlandó megválni a Chelsea csapatkapitányától, César Azpilicuetától, akit Barcelonából csábítgatnak.

– Nehéz ügy, mert nem vagyok benne biztos, hogy meg szeretném adni Azpilicuetának, amit ő akar – jelezte Tuchel, akit a Marca idézett. A helyzet ugyanis nagyon hasonló, mint Lewandowski esetében volt. A spanyol védő szerződése jövő nyáron jár le a Chelsea-vel, és Barcelonába akar igazolni.

Az angoloknak tehát két választásuk van: röghöz kötik a játékost, aki így nem nagy kedvvel kitölti a szerződéséből hátralévő egy évet, aztán ingyen távozik, vagy most elengedik és még némi pénzt is kapnak érte.

A zsarolásközeli helyzet a Bayernt végül megtörte, és elengedte Lewandowskit a Barcelonába. Kérdés, hogy dönt majd a Chelsea.

– Nem gondolunk túl sokat más klubokra, arra helyezzük a hangsúlyt, hogy nekünk mire van szükségünk – folytatta Tuchel. – Meg is mondtam Azpilicuetának, hogy megértem a személyes és szakmai indokait, de én a Chelsea menedzsere vagyok és azt kell néznem, mi a csapatnak a legjobb. Ez nem tetszett neki, de tudomásul vette. Nehéz neki, mert a másik klub állandóan csábítja.

Amikor megkérdezték Tuchelt, hogy bosszantja-e a Barcelona akciója, csak annyit felelt: „talán egy kicsit igen”.

Azpilicueta az Osasuna színeiben lett profi labdarúgó, ahonnan egy marseille-i kitérő után 2012-ben igazolt a Chelsea-hez. Az elmúlt tíz évben 474 meccsen szolgálta a londoni klubot, amelynek jelenleg ő a csapatkapitánya.

Borítókép: Thomas Tuchel, a Chelsea edzője (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.