Kevés a pénz, de a hagyományok kötelezik az Újpestet

Az Újpest tavaly az utolsó pozíciót is megjárta, végül azonban az idény közben kinevezett vezetőedzővel, Milos Kruscsiccsal a felsőházban zárt. Az új szezon rajtja előtt a szerb szakember bizakodó, de Yohan Croizet súlyos sérülése nehezíti a csapat helyzetét.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 07. 23. 10:18
Yohan Croizet Újpest
Budapest 20220130 Labdarúgás NB1 NBI UTE Újpest FC FTC Ferencváros Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport CROIZET YOHAN LONCAR STJEPAN Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő héten elkezdődik a labdarúgó NB I 2022/23-as kiírása. A hússzoros bajnok Újpestnél bíznak abban, hogy a tavalyi zaklatott szezon után idén nem kell a kiesés miatt aggódnia az együttesnek.

A lila-fehér klub a legutóbbi idényben ősszel állt a tabella utolsó helyén is, a téli szünetben kinevezett Milos Kruscsics vezetésével viszont már sokkal jobb teljesítményt nyújtott az Újpest: tavasszal csak a bajnok Ferencváros gyűjtött több pontot a lila-fehéreknél. Igaz, ebben komoly szerepe volt Budu Zivzivadzénak is, a grúz támadó kölcsönszerződése viszont lejárt, csütörtökön már a Mol Fehérvár színeiben szerzett gólt az Európa-ligában.

– Egyelőre nehéz megmondani, mire számíthatunk, mert még javában tart az építkezés – mondta a Nemzeti Sportnak Milos Kruscsics. – Az elvárások viszont jelentősek, az Újpest történelme kötelez minket, a szurkolók minden meccsen győzelmet várnak. Jó hír, hogy a védelemben és a középpályán nem volt jelentős változás, ez a két csapatrész egyben van, és ha a támadósorba is érkezik erősítés, bármelyik ellenféllel szemben lehet esélyünk. Nem nálunk a legnagyobb a költségvetés, de a télen jól választottuk ki a játékosokat, elkezdtünk keményen dolgozni, és miután jöttek az eredmények, szép lassan a szurkolók is visszatértek. Ez az út, amelyen szeretnénk továbbmenni.

A támadósorban további nehézséget okoz Yohan Croizet felkészülés alatt elszenvedett súlyos térdsérülése, a francia játékos hónapokra kidőlt. A keret helyzete az Újpest játékstílusára is hatással lehet.

– A szakmai stábbal az utóbbi időben sokat gondolkodtunk ezen. Többször is megbeszéltük, melyik felállás lenne a legjobb megoldás, mert az együttes stílusát a rendelkezésre álló labdarúgók képességeihez kell igazítani. A játékrendszerről ugyanis nem a szakvezető, hanem a futballisták képességei döntenek. Okosnak kell lennünk, és megtalálni a legjobb megoldást a Mezőkövesd elleni bajnokira.

Kruscsics egyik legnagyobb visszhangot kiváltó döntése volt, hogy a második csapatba száműzte Kádár Tamást. A tapasztalt védő az új idényt már Pakson kezdi.

– Az edzők többségéhez hasonlóan én sem szívesen beszélek arról, ami az öltözőben történik. Annyit elárulhatok, hogy szakmailag sohasem volt problémám Kádár Tamással, jó futballistának tartom, örültem, amikor a télen megszereztük. Aztán tett valamit, ami nálam nem megengedhető. Olyan együttest akartam kialakítani, amelyben a játékosok kölcsönösen tisztelik egymást, ezért nem számoltam vele az első csapatnál. Mivel élő szerződése volt, és a második csapatnak még nem volt edzése júniusban, a felkészülést ismét velünk kezdte. Az is felvetődött, hogy hosszabbítunk vele, de végül úgy döntöttünk, hogy Csongvai Áronnak, Abdoulaye Diabynak és Märten Kuusknak szavazunk bizalmat a védelemben – fogalmazott az Újpest szerb vezetőedzője a Nemzeti Sportnak.

Borítókép: Croizet nagyon hiányozni fog az Újpestnek (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.