A válogatott védő mindent megtesz klubjáért, ha engedik

Az ötvenhétszeres magyar válogatott labdarúgó, Kádár Tamás Pakson régi játékostársa, Waltner Róbert vezetésével próbálja újraépíteni karrierjét.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 07. 20. 15:11
Kádár Tamás Paks
Kádár Tamás Paks Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kádár Tamás a téli átigazolási időszakban hét év után tért haza, ám az újpesti néhány hónap egyáltalán nem úgy alakult, ahogyan eltervezte: hamar a tartalékcsapat keretében találta magát. Az ötvenhétszeres válogatott védő az új idényben Pakson próbálja újra felépíteni magát.

– A múlttal nem szeretnék különösebben foglalkozni, tisztelem annyira az Újpestet, hogy ne menjek bele a sárdobálásba – fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjúban Kádár Tamás. – Egyvalamit azért leszögeznék: hiába gondolják jó néhányan, hogy balhés játékos vagyok, sosem voltam az! Nálam mindig a csapatérdek az első, mindent megteszek a klubomért – ha engedik. Pontosan tudom, mi történt Újpesten, a lelkiismeretem tiszta. Nem véletlen, hogy a nyáron újra az első csapattal edzhettem, sőt a vezetőedző jelezte a tulajdonosnak, szeretné, ha maradnék.Ez végül a meghiúsult tulajdonosváltás miatt sem valósulhatott meg, de ennek is a jó oldalát nézem: úgy vélem, a lehető legjobb helyre kerültem. Szimpatikus, hogy a csapatot kizárólag magyar futballisták alkotják, ráadásul jó futballisták.

A Paks mellett szólt a vezetőedző személye is. Waltner Róbert korábban, Zalaegerszegen csapattársa volt Kádárnak – most azért más lesz a kapcsolat dinamikája.

– Nemcsak a csapattársam volt, a szobatársam is. Eleinte nem kedveltük egymást, ugyanis az edzéseken gyakran összecsaptunk, rutinos támadóként nem esett jól neki, hogy egy fiatal védő időnként keményen szereli… A kapcsolatunk hamar megváltozott, barátok lettünk. Aztán különböző irányt vett a karrierünk, sokáig nem találkoztunk, az élet most úgy hozta, hogy újra együtt dolgozhatunk. Bevallom, kissé furcsa nekem, hogy Robi az edzőm, de idővel megszokom. A jó viszonyunk megmaradt, de arra nyilván mindketten ügyelünk, hogy a vezetőedző és a játékos közti három lépés távolságot megtartsuk – főleg a pályán.

Kádár a 2016-os Európa-bajnokságot is megjárta a válogatottal, amelyben legutóbb 2019-ben, Horvátország ellen szerepelt, akkor a félidőben, 3-0-s hátrányban cserélte le Marco Rossi. A harminckét éves védő örülne, ha nem ez maradna az utolsó meccse a nemzeti csapatban.

– A Horvátország elleni mérkőzés után sokakban negatív kép alakult ki, azt szeretném megváltoztatni. Nem vagyok már fiatal, de öreg sem, szeretnék még néhány évig úgy futballozni, hogy ha egyszer abbahagyom, a szurkolók a jóra emlékezzenek velem kapcsolatban. Ne az legyen bennük, milyen jó, hogy Kádár Tamás visszavonult, hanem az, hogy milyen kár! – hangsúlyozta a labdarúgó, ennél konkrétabban azonban egyelőre nem akart nyilatkozni a válogatottról, mondván: először Pakson kell bizonyítania.

Borítókép: Kádár Tamás immár Pakson készül (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.