Öt éve végzi munkáját a Puskás-nagykövet

Szöllősi György a legendás futballistáról elnevezett arénában találkozott Szijjártó Péterrel.

Magyar Nemzet
2022. 07. 15. 7:34
Szijjártó Péter Szöllősi György Puskás Aréna
Szijjártó Péter Szöllősi György Puskás Aréna Fotó: Király Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár öt éve végzi munkáját Puskás-nagykövetként Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke. Szöllősi a legendás labdarúgóról elnevezett arénában találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, hogy beszámoljon az elmúlt év fejleményeiről.

Szöllősi Györgyöt 2017-ben nevezték ki a nagyköveti pozícióba, azóta ápolja a világszerte legismertebb magyar labdarúgó, Puskás Ferenc emlékezetét, de a közösségimédia-bejegyzésében felsorolt eredményekből kiderül, hogy más legendás magyar futballisták hosszú távú megbecsültségével is foglalkozik.

Mindemellett megalakult a FIFA Puskás-díjasok Klubja, amelynek keretében a 2009 óta kiírt elismerés győztesei nemes cél érdekében fogtak össze. Idén áprilisban pedig Puskás Ferenc unokája és dédunokája visszakaphatta a magyar állampolgárságot.

Borítókép: Szijjártó Péter és Szöllősi György a Puskás Arénában (Fotó: Király Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.