Tunéziai–német közös barbecue parti készülődik

Unsz Dzsábirnak hívják a tenisztörténelem első arab származású Grand Slam-döntősét. A világranglista harmadik helyén álló játékos három játszmában győzte le a torna egyik meglepetésemberét, Tatjana Mariát.

Magyar Nemzet
2022. 07. 07. 16:44
Unsz Dzsábir bejutott a wimbledoni döntőbe Forrás: Getty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barátnők, ellenfelek. Unsz Dzsábir és Tatjana Maria a civil életben remek kapcsolatot ápol egymással, közös programokon múlatja egymással az időt a két teniszező. Idén a wimbledoni elődöntőben a kétgyermekes német anyuka, az edző-férje támogatásával készülő harmincéves Tatjana Maria és a tunéziai Unsz Dzsábir került szembe egymással.

A papírforma a hetek óta megbízhatóan teniszező tunéziai játékos sikerét ígérte, de Mariát senki sem merte leírni. Az első szett egyértelmű játékot hozott, Dzsábir 6:2-re leütötte a pályáról a barátnőjét, de a folytatásban Maria igazolta, miért nem volt szabad őt leírni. Kiegyenlített, 6:3-ra nyerte a következő szettet. A döntő játszmában Dzsábir, az első afrikai és arab teniszező, aki valaha eljutott Grand Slam-tornán a legjobb négy közé, nem hagyott kétséget afelől, hogy ő a jobb teniszező. A 6:1, különösen a játék képe nagyon meggyőzőnek tűnt.

A meccs után Dzsábir viccesen megjegyezte, hogy Maria jön neki egy barbecue partival, amiért megfuttatta az elődöntőben. Hogy ez mikor és hol valósul meg, egyelőre kérdéses. Az viszont tény, hogy Dzsábir az első afrikai játékos, aki döntőt játszhat Grand Slam-tornán. A 27 éves tunéziainak a WTA-sorozatban a wimbledoni lesz a kilencedik fináléja, eddigi mérlege három győzelem és öt vereség.

Wimbledoni teniszbajnokság, női egyes elődöntő: Dzsabir (tunéziai, 3.)–Maria (német) 6:2, 3:6, 6:1. A Halep–Ribakina meccset később játsszák. 

Borítókép: Dzsábir élete első Grand Slam-döntőjére készülhet (Fotó: Getty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.