A Kisvárda vendégként esélyt sem adott a Paksnak

Elveszítette veretlenségét a Paks, amely hazai pályán 3-1-re kapott ki a Kisvárdától a labdarúgó NB I hatodik fordulójának szerdai játéknapján.

Magyar Nemzet
2022. 08. 31. 18:58
paks kisvárda nb i
paks kisvárda nb i Fotó: Denes Martonfai
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I hatodik fordulójának szerdai játéknapján két eddig veretlen csapat, a listavezető Kisvárda és az ötödik Paks csapott össze egymással az utóbbi stadionjában. A vendégek az első huszonöt percben két lépést is tettek afelé, hogy ők legyenek azok, akik megőrzik a veretlenségüket. 

Elsőként Janisz Karabeljov kiugratása után Jaroslav Navrátil mattolta Rácz Gergőt a 17. percben. (0-1)

A második ütést Driton Camaj vitte be hét perccel később. A montenegrói szélső előbb szabadrúgást harcolt ki, majd maga is végezte el azt a tizenhatoson kívülről, nagyjából tíz méterre az alapvonaltól. Camaj a bal felső sarokba tartó lövése először a felső lécre, azután Rácz testére, végül pedig a kapuba pattant. (0-2) 

A máskor nagy gólkedvvel játszó tolnaiak ezúttal önmaguk árnyékai voltak, az első félidő végéig még kapura lövéssel sem próbálkoztak. A szünet előtti utolsó percekben a saját tizenhatosuk elé szorították a szabolcsiakat, de ziccerig nem jutottak.

A második játékrész is kisvárdai góllal indult. Camaj bal oldali szögletét Karabeljov négy méterről fejelte a hálóba. (0-3)

Még ha az egyenlítéshez nem is járt közel, a szépítés összejött a Paksnak. A nem sokkal korábban becserélt Gyurkits Gergő ívelt balról a kapu elé, majd Windecker József négy méterről a bal sarokba fejelte a labdát a 63. percben. (1-3)

Több gól már nem született, így a Paks már nem veretlen. Három gárda, a Kisvárda mellett a címvédő Ferencváros és az újonc Kecskemét nem talált még legyőzőre ebben az idényben.

NB I, 6. forduló

Kedd

Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0) Felcsút, Pancho Aréna, 1028 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Favorov (77.)

ZTE FC–Debreceni VSC 4-2 (1-0) Zalaegerszeg, 2128 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Németh D. (5.), Lesjak (65.), Ikoba (80.), Gergényi (87.), ill. Deslandes (60.), Bévárdi (90+2.)

Szerda

Paks–Kisvárda 1-3 (0-2) Paks, 1604 néző, jv.: Antal. Gólszerzők: Windecker (63.), ill. Navrátil (17.), Camaj (24.), Karabeljov (52.)

Mol Fehérvár–Kecskeméti TE 19.30 (tv: M4 Sport +)

Vasas–Ferencvárosi TC 20.30 (tv: M4 Sport)

Csütörtök

Budapest Honvéd–Újpest 19.00 (tv: M4 Sport)

 

Borítókép: Kisvárdai gólöröm (Fotó: Martonfai Dénes)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.