Kirúgták a nagyszájú trénert, Dombi Tibor veszi át a DVSC irányítását

Ahogy arra számítani lehetett, nem maradt következmények nélkül Debrecenben a csapat pocsék rajtja a labdarúgó NB I-ben. A 6. fordulóban a ZTE vendégeként elszenvedett 4-2-es vereség után a klub vezetői szerdán máris lépésre szánták rá magukat, és menesztették az eddigi vezetőedzőt, a portugál Joao Janeirót. Szombaton a Fehérvár ellen megbízott edzőként a klub legendája, Dombi Tibor irányítja a Lokit, akinek a munkáját a korábbi sikeredző, Herczeg András segíti.

Magyar Nemzet
2022. 08. 31. 15:30
Dombi Tibor
Dombi Tibor Forrás: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 41 éves portugál tréner június végén érkezett a DVSC-hez. Kiváló kisvárdai és kevésbé dicséretes dunaszerdahelyi ajánlólevéllel. Debrecenben csak az előbbit vették figyelembe. Azt már nem, hogy a kisvárdai csoda nem Joao Janeiro érdeme, hanem Révész Attiláé. A szabolcsi klub azóta is él és virul, hogy a portugál tréner távozott, az előző idényben Erős Gábor, most pedig Török László irányításával is nagyszerűen szerepel.

Janeiro hat bajnokin ült a Loki kispadján. A mérlege lesújtó: két vereség mellett csupán négy döntetlen. 

Ráadásul nemhogy javuló, hanem egyre romló játékkal. Az ötödik forduló, a Puskás Akadémia elleni döntetlen után a portugál csúnyán üzent a klub vezetőinek, mondván, nem ő választotta ki az új játékosokat, ő csak Megyeri Dávidért és Horváth Krisztoferért felelős, a többiekért nem.

Erre a kijelentésre még nem reagáltak durván Debrecenben, de a zalaegerszegi vereség után azonnal cselekedtek. Szerda délután bejelentették Janeiro menesztését, akinek a két munkatársa, Daniel Castro asszisztens edző és Töreki Amand elemző is távozik Debrecenből.

A klubnál ugyanakkor adnak az illemre, ezért Janeiro emelt fővel távozhatott.

– Köszönök mindent a városnak, a szurkolóknak és mindenkinek a klubnál, minden jót kívánok a jövőben! – nyilatkozta Janeiro búcsúzóul, amire válaszul a DVSC közleményében ez olvasható: „Joao Janeirónak és stábjának köszönjük az elkötelezettséget, a professzionalizmust, és további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!”

A szurkolók aligha így gondolják...

A Mol Fehérvár elleni, szombati mérkőzésen megbízott vezetőedzőként Dombi Tibor irányítja a Lokit.

Segítői Madar Csaba, Száraz Ádám és Balogh János kapusedző lesznek. A stáb számíthat Herczeg András tanácsaira is. Az új vezetőedző kinevezése a közeljövőben megtörténik – ígérik a klubnál.

A szurkolók az igazán megnyugtató döntésnek azonban azt tartanák, ha ez mégsem történne meg. Herczeg András lehetne az igazán megnyugtató megoldás.

Arról se feledkezzünk meg, nagy a teher a klub vezetőin.

A nyáron, az idény előtt tulajdonosváltást, új szerkezeti modellt jelentettek be, ám egyelőre semmi jele sincs annak, hogy ez a legcsekélyebb előrelépéssel járna Debrecenben. Ahol pedig tényleg minden adott a jó futballhoz. Lelkes közönség, tradíció, jól működő akadémia, csak éppen az eredmények nem jönnek immár hosszú évek óta. 

Immár nyolc év telt el a Loki eddigi utolsó, hetedik bajnoki címe óta, a csapat legutóbb három éve volt dobogós, akkor harmadikként végzett az NB I-ben.

Borítókép: Dombi Tibor volt már beugró (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.