Visszhang nélkül marad a debreceni edző üzenete a vezetőknek

A szokásosnál is sűrűbb a menetrend ezen az őszön a november 20-án rajtoló világbajnokság miatt. Ezért lesz most hét közben forduló szerte Európában, így a magyar NB I-ben is, amelyben az MLSZ három napra húzta el a programot. Debrecenben egyelőre nincs komoly utóélete a vezetőedző furcsa nyilatkozatának, a Bp. Honvéd és Mol Fehérvár pedig új igazolásokat jelentett be.

2022. 08. 30. 6:12
null
DVSC-VERES RIVNE jótékonysági labdarúgó mérkőzés 20220724 Debrecen Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló Képen: Joao Janeiro, DVSC vezetőedző Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zalaegerszegen lép kedd este pályára az a Debrecen, amely az eddigi öt meccséből négyen döntetlent játszott, egyszer kikapott, a Vasassal és az Újpesttel együtt alkotják a „nyeretlenek klubját” ebben az idényben. A Loki a négy pontjával a tizedik helyen várja a következő kört, ám a mögötte álló Újpest és Mol Fehérvár egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, a vesztett pontokat tekintve tehát a csapat az utolsó.

A legutóbbi fordulóban a DVSC otthon, a Nagyerdei Stadionban 1-1-re végzett a Puskás Akadémiával, mondhatni, kiengedte a kezéből a győzelmet, hiszen a felcsútiak a 88. percben egyenlítettek ki. Joao Janeiro vezetőedző a találkozót követően meglepő nyilatkozatot tett az M4 Sport kamerája előtt, tulajdonképpen a saját főnökeinek üzent:

– Én csak két igazolásunkért vagyok felelős, a többiekért nem. Akikért én vagyok a felelős, az Megyeri Balázs és Horváth Krisztofer, a többiekről inkább nem akarok beszélni.

A debreceni vezetők és azok, akiket a többiek takar, alighanem felkapták a fejüket ezekre a mondatokra. Utóbbiak nyilván nincsenek kevesen, hiszen a klub tizenöt új játékost szerződtetett ezen a nyáron. A helyzet amúgy sajátságosan alakult. Az előző bajnokság végén a vezetés elkezdte alakítani a keretet, az első új futballistát, a horvát Andre Erceget még Tőzsér Dániel sportigazgató jelentette be, tőle azonban elköszöntek, amikor július elején új tulajdonosa lett a klubnak, aki merőben más menedzsmentet nevezett ki. Így aztán mentek el olyanok, akiket az új döntéshozók megtartottak volna, jöttek olyanok, akiket ők nem hoztak volna, és nyílt titok, hogy néhány labdarúgón – köztük elsősorban az újonnan érkezettek közül – szívesen máris túladna a Loki, ha találna rájuk vevőt.

a debreceniek csapatkapitánya Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda

Joao Janeiróra nyilván vár egy számára kissé kellemetlen beszélgetés, de a klub nem szeretne ügyet csinálni a nyilatkozatából, a nyilvánosság előtt különösen nem. Éppen ezért a vezetés részéről senki sem kommentálja a vezetőedző szavait, mert az új úton még csak két hónapja indult el DVSC, és fontos, hogy minél nagyobb nyugalomban haladhasson előre. Mindenesetre sok idő nincsen a viták kezelésére, máris itt a következő feladat, és Joao Janeirónak olyan futballistákat is csatába kell küldenie Zalaegerszegen, akik azok közé tartoznak, akikről inkább nem akar beszélni…

Nagy változások zajlottak le Kispesten is, ahol szintén új menedzsment vette át az irányítást, és alaposan átalakult a keret is. A Bp. Honvéd sem kezdte jól a bajnoki idényt, és Tam Courts vasárnap este, a Ferencvárostól elszenvedett 3-1-es vereség után elárulta, augusztus 31-ig, az átigazolási időszak lezárultáig még két újabb játékossal bővül a választék, és olyan labdarúgókról van szó, akik képesek azonnal értéket hozzáadni a csapat játékéhoz. Az első bejelentésére nem is kellett sokáig várni, már tegnap délelőtt nyilvánosságra hozta a klub a 29 éves, egykori U21-es spanyol válogatott Jairo Samerio szerződtetését, aki a Sevilla labdarúgójaként Európa-liga-győztesnek is mondhatja magát.

Nem sokkal később a kispesti példát követte a Mol Fehérvár, amely tudatta, hogy megegyezett a lengyel Legia Warszawával a koszovói válogatott, 23 éves Lirim Kastrati átigazolásáról. A név nem véletlenül ismerős: az Újpestnek is van egy Lirim Kastratija, aki szintén 23 éves és koszovói válogatott, de a kettő nem ugyanaz.

 

NB I, 6. forduló. Mai mérkőzések: Puskás Akadémia–Mezőkövesd 17.45 (tv.: M4 Sport), Zalaegerszeg–Debrecen 20.00 (M4 Sport). Szerda: Paks–Kisvárda 17.00, Mol Fehérvár–Kecskemét 19.30, Vasas–Ferencváros 20.30. Csütörtök: Bp. Honvéd–Újpest 19.00.

Borítókép: Joao Janeiro elhárítja a felelősség nagy részét magától (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.