Pánikszerűen igazol a Honvéd, Európa-liga-győztes támadó érkezett

A Bp. Honvéd hivatalosan is bejelentette, hogy hogy szerződtette a korábbi spanyol U21-es válogatott, Európa-liga-győztes szélsőt, Jairo Samperiót.

2022. 08. 29. 11:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tam Courts, a Bp. Honvéd vezetőedzője a Ferencváros elleni 3-1-es vereség után a szokásos sajtótájékoztatón tett egy bejelentést. Elmondta, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban újabb két játékos érkezését jelenti majd be a Honvéd. Elárulta, olyan játékosokról van szó, akik képesek azonnal értéket hozzáadni a csapat játékéhoz. Sokáig nem kellett várni arra, hogy a szavakat tett is kövesse: hétfőn délelőtt a klub honlapján megjelent, hogy a kispestieknél folytatja a pályafutását a 29 éves Jairo Samperio, aki korábban futballozott a Racing Santanderben, a Sevillában, a Las Palmasban, a Málagában, a Hamburgban és a Mainzban is. A Sevillával a 2013–2014-es idényben Európa-ligát nyert (hét meccset játszva, az egyenes kieséses szakaszban csak egy percre pályára lépve), a spanyol U21-es válogatottban pedig 2013-ban kétszer lépett pályára.

 

 

– Jairo Európa-ligát nyert korábban, komoly La Liga- és Bundesliga-tapasztalattal rendelkező játékos. Tudásával minőséget adhat hozzá a támadójátékunkhoz, a személyisége, a karaktere pedig példa lehet a fiatalok számára, akik szeretnének a jövőben hasonló szinten futballozni – mondta Samperio érkezése kapcsán Chris Docherty sportigazgató a klub honlapján.

 

Fotó: honvedfc.hu

Jairo Samperio a Spanyolország északi részén található Cabézon de la Salban született, a helyi csapatban kezdte karrierjét, majd a Racing Santandernél nevelkedett tovább. Itt mutatkozott be a felnőttek között, a 2011/2012-es szezonban, mindössze 18 évesen 25 spanyol első osztályú találkozón kapott lehetőséget (két gól és négy assziszt volt a mérlege), s hetedik bajnokiján, a Sevilla ellen szerezte első gólját. Az idény végén a Santander búcsúzott a LaLigától, a korosztályos válogatottakban is szereplő Samperio pedig még egy évet töltött a másodosztályban, ahonnan aztán a Sevillához igazolt. Itt 25 bajnoki mellett kilenc Európa-liga-mérkőzésen játszott (öt gól, hét gólpassz), és tagja volt a spanyol együttes El-győztes csapatának is. A Sevilla után a német Mainz kétmillió euró feletti összegért szerződtette, Sampeiro pedig a Bundesligában is letette a névjegyét: 72 mérkőzésen 11 gól és 14 assziszt volt a mérlege. A Mainz után fél évet a Las Palmasban töltött, majd két szezont futballozott Hamburgban, míg a legutóbbi két idény során a Malagát erősítette. A Bp. Honvéd gyengén rajtolt a bajnokságban, egy győzelem mellett egy döntetlen és három vereség a mérlege, hat gólt szerzett és tizenkettőt kapott, az utóbbi szám a legmagasabb ebben a kategóriában a mezőnyben. Nyilván a klubvezetők pánikszerűen kihasználják az átigazolási időszak utolsó napjait, és Tam Courts szavaiból kiindulva hamarosan újabb érkező bejelentése várható.

– Izgatottam várom, hogy csatlakozzak a csapathoz, nagyon örülök, hogy itt lehetek a Honvédnál – kezdte Jairo Samperio. – Várom már, hogy megismerkedjek a társakkal, hogy a Kispest-tábor előtt játsszak a Bozsik Arénában. Az első benyomások pozitívak, találkoztam az edzői stábbal, gyönyörű a stadion, és rajtam a sor, meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes, rendkívül motivált vagyok, hogy bizonyítsak. Nehéz pontosan meghatározni a célokat, hiszen ez csak az első napom Magyarországon, jobban meg kell ismernem a bajnokságot is, ami biztos, hogy a keretünkben jó néhány tehetséges fiatal is szerepel, megpróbálok nekik is minél többet segíteni. Ami pedig engem illet, az előző évem nem úgy sikerült, ahogy terveztem, ezért most újra jó formába akarok lendülni, hozzájárulni a Honvéd sikeres szerepléséhez. Szeretnék minél több meccsen játszani, és újra bizonyítani, hogy jó futballista vagyok.

Borítókép: Jairo Samperio nagy erőssége lehet a kispestieknek (Forrás: HonvédFC.hu)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.