Csercseszov beszélt Dibusz mellőzésének az okáról

Dibusz Dénes minden bizonnyal koronavírus-fertőzés miatt hagyta ki a Ferencváros legutóbbi két mérkőzését. Sztanyiszlav Csercseszov legalábbis erre utalt a labdarúgó NB I 5. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzése, a Honvéd elleni, magabiztos, 3-1-es győzelem után. A Fradi trénere arról is beszélt, hogy a mesterhármast elért Traoréval közös nyelv híján is jól megértik egymást.

Magyar Nemzet
2022. 08. 29. 8:14
BOGDÁN Ádám
Budapest, 2022. augusztus 28. Bogdán Ádám, a Ferencváros kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 28-án. Ferencváros-Budapest Honvéd 3-1. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Dénes ma negatívan tesztelt, így bejött az öltözőbe, meglátjuk, hogy mennyire tudja felvenni az edzésen a ritmus. Ádám jól teljesített, de Dénes az első számú kapus – beszélt szűkszavúan Sztanyiszlav az FTC kapusairól a Honvéd elleni találkozó után.

Már Írországban, a Shamrock Rovers elleni Európa-liga-visszavágón is Bogdán Ádám állt a zöld-fehérek kapujában. Akkor arra gondolhattunk, a lényegében tét nélküli találkozóra tekintettel Dibusz pihenőt kapott, de a Honvéd ellen ismét a Liverpoolt is megjárt Bogdánnal állt fel a címvédő.

Csercseszov szavai aligha hagynak kétséget afelől, hogy a mögöttünk hagyott héten átesett a koronavírus-fertőzésen.

Nem a kapus az első, aki így járt: Csercseszov korábban megerősítette, Ryan Mmaee korábban ugyanezért nem utazott el Azerbajdzsánba, a Qarabag elleni első meccsre, és az is több mint gyanús, ahogy a tréner variálta a Fradi meccskeretét. Kristoffer Zachariassen ki- és visszakerülése hátterében is alighanem a Covid áll.

Kedden, szerdán és csütörtökön hétközi bajnoki forduló következik, Csercseszov szavaiból arra következtethetünk, Dibusz akkor még nem játszik. Az a lényeg, hogy szeptember 8-ára, amikor az FTC az első mérkőzését játssza a török Trabzonsport ellen az Európa-liga csoportkörében, már legyen egészséges, és természetesen a Nemzetek Ligájában is hárulhat rá szerep, hiszen is sérüléssel bajlódik.

Sztanyiszlav Csercseszov amúgy elégedett volt a csapatával. – Az írországi teljesítmény után fontos volt visszatalálni a győztes útra, ez sikerült, részben a változtatások miatt is. Teljesen más a nemzetközi és a bajnoki porond. Hogy mivel nem lehetek ma elégedett, az már a múlt kérdése. Vannak hibák, amiket ki kell elemezni, de már a Vasas elleni meccsre készülünk. Ma az eredményre figyeltünk, ezért frissítettünk. Minden helyzetet nem lehet kihasználni, de úgy érzem, hogy kiszolgáltuk a közönséget.

Majd külön kitért a mesterhármast elért Adama Traoréra és a kiállított Vécsei Bálintra:

– Adama nem beszél angolul, én nem beszélek franciául, de a pályán mutatott teljesítményén ez nem látszik, az edző dolga, hogy ne zavarja a jó játékosokat. A piros lapról nem gondolok semmit, el kell fogadnunk a játékvezetők döntését. 

A szélvészgyors mali játékos góljait az M4 Sport videóján lehet megnézni.

Maga a csatár az FTC videóján azt mondta, hogy elteszi emlékbe a mérkőzés labdáját.

A napokban még igazol két játékost a Honvéd

Tam Courts, a Honvéd skót vezetőedzője dicsérte a Ferencvárost, és saját a játékosai bátortalanságát kifogásolta. – Lett volna lehetőségünk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, de hiányzott a csapatból a bátorság, a magabiztosság és a kvalitás is. Nem voltunk képesek eléggé felpörögni, így a magunk dolgát nehezítettük meg ezzel az amúgy is kiváló Ferencvárossal szemben. Az első huszonöt percben nagyon sokszor és könnyen eladtuk a labdát. Ha a félidőre sikerült volna null-nullal az öltözőbe vonulni, az adhatott volna valamennyi magabiztosságot, de egy-nullás hátrányban voltunk, így egészen másképp alakult a mérkőzés. Illetve talán ha a tizenegyest sikerül értékesíteni, akkor lehet, hogy szorosabb, izgalmasabb lehetett volna a találkozó hajrája. Csütörtökön újabb rangadó vár ránk az Újpest ellen, azon csakis a három pont megszerzése lesz elfogadható, így már ezt is szem előtt tartottuk a mai meccsen.

Tam Courts hozzátette, az átigazolási időszak utolsó napjaiban, tehát legkésőbb szerdán újabb két játékos érkezését jelenti majd be a Honvéd. Olyanok érkezhetnek, akik képesek azonnal értéket hozzáadni a csapat játékéhoz.

NB I 5. forduló

Péntek:
Újpest–Paks 2-3 (0-1) Szusza Ferenc Stadion, 2596 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Diaby (66.), Gouré (75.), illetve Windecker (7.), Varga B. (11-esből 51.), Papp K. (56.)

Szombat:
Mezőkövesd Zsóry FC–Vasas FC 1-1 (1-1), Mezőkövesd, 1500 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Pillár (44.), illetve Holender (24.)

Kecskeméti TE–ZTE FC 3-1 (1-1), Kecskemét, Széktói-stadion, 1627 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Banó-Szabó (11-esből 42.), Szabó L. (55., 11-esből 60.), illetve Bedi (12.). Kiállítva: Tóth B. (Kecskemét 88.), Huszti A. (ZTE, 40.)

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0), Nagyerdei Stadion, 803 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Dzsudzsák (11-esből 21.), illetve Zahedi (88.)

Vasárnap:
Kisvárda Master Good–Mol Fehérvár FC 3-1 (0-0), Kisvárda, 2000 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Camaj (51.), Makowski (55.), Mesanovic (63.), illetve Kodro (11-esből 70.)

Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd 3-1 (1-0), Groupama Aréna, 10 213 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Traoré (42., 51., 54.), illetve Prenga (95.)

A 6. forduló programja:

Augusztus 30., kedd:
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 17.45
ZTE–Debrecen 20.00

Augusztus 31., szerda:
Paks–Kisvárda 17.00
Fehérvár FC–Kecskemét 19.30
Vasas–Ferencváros 20.30  

Szeptember 1., csütörtök:
Budapest Honvéd–Újpest 19.00

Borítókép: Bogdán Ádám bosszús volt a Honvéd ellen a hajrában kapott gól miatt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.