Ryan Mmaee a Covid miatt nem játszhatott az odavágón

Sztanyiszlav Csercseszov megerősítette, Ryan Mmaee-ra már a Qarabag elleni első, kinti mérkőzésen is számított volna, ám a sérüléséből felépült marokkói csatár az azeri Covid-szabályoknak nem tudott eleget tenni, ezért nem utazhatott el a csapattal Bakuba. A Ferencváros orosz trénre bízik benne, hogy a Fradi a párharc második, keddi meccsén ismét jobban teljesít és továbbjut a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójából.

Magyar Nemzet
2022. 08. 08. 13:47
Ryan Mmaee Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ryan Mmaee már az első meccsen is szerepelt volna a keretben, ám a Covid miatt nem tarthatott velünk. Kihasználva a második csapat mérkőzését, ezért ott lépett pályára. A visszavágón ott lesz velünk, leül a kispadra – felelte Sztanyiszlav a kérdésünkre, miszerint Ryan Mmaee ott lesz-e a Qarabag elleni keddi mérkőzés keretében.

Mivel a válasza kicsit félreérthető volt, tisztáztuk, mit is jelent az, hogy a Covid miatt. Nos, az előző idény házi gólkirálya természetesen nem fertőződött meg a koronavírussal, mert akkor az FTC második csapatában sem szerepelhetett volna. Azért nem utazhatott ki, mert nem felelt volna meg az azeri Covid-rendelkezéseknek. Az nem teljesen világos, ez mit jelent, a lábadozás miatt valószínűleg késve kapott meg egy, az azerbajdzsáni beutazáshoz szükséges oltást.

Maradjunk a lényegnél. Ryan Mmaee még áprilisban dőlt ki sérülés miatt, s négy hónap múltán ismét szerepelhet a Fradiban.

A többi sérültről szólva Csercseszov elmondta, a Bakuban lábát fájlalva cserét kért Samy Mmaee még egyéni edzéseket végez, a kint meccsen szintén lecserélt Mats Knoester viszont már együtt edz a csapattal. Felépült Henry Wingo is, ő azonban nincs benevezve erre a párharcra, így majd csak a Ferencváros következő mérkőzésén szerepelhet.

A Qarabagban is lesz változás, hiszen több sérült, illetve eltiltásból visszatért játékos ott lehet a csapatban. Sztanyiszlav Csercseszov szerint ennek nincs különösebb jelentősége.

– A Qarabag nagyon jó csapat, a visszatérők gyorsan visszailleszkednek, néhány változás nem befolyásolja érdemben az ellenfelünk erősségét – jegyezte meg.

A Ferencváros a BL-selejtező első két fordulójában lényegesen jobban játszott a párharcok második felvonásán. 

– Az ellenfél elemzésénél természetesen van jelentősége az első meccsen szerzett tapasztalatnak. Arra törekszünk, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk – reagált erre a felvetésre a Fradi trénere.

Megkérdezték Csercseszovot arról is, a Qarabagnál is vannak-e jó barátai, miként a Fradi korábbi ellenfeleinél, a Tobolnál, illetve a Slovannál.

– Talán nem vagyok olyan rossz ember, ha sok barátom van… – felelte. – Kazahsztán és Azerbajdzsán is a Szovjetunió része volt, ezért jól ismerik egykori csapomat, a Szpartak Moszkvát és engemet is.

A kinti első mérkőzés 1-1-re végződött. A keddi visszavágót 20.00-tól játsszák a Groupama Arénában, a találkozót az M4 Sport közvetíti.

Borítókép: Ryan Mmaee immár tényleg játékra kész

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.