Dicsérte az ellenfél edzője a Fradit, de van, amit nem ért

Mindkét edző azt emelte ki, hogy a negyvenfokos hőség megviselte a két csapatot a Bakuban játszott első meccsen. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros orosz trénere úgy fogalmazott az 1-1-es döntetlen után, hogy a nulláról folytatódik a párharc a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. Igaza van, hiszen az idegenben lőtt gólok már nem számítanak. Gurban Gurbanov, a Qarabag mestere dicsérte a Fradit, azt viszont nem érti, miről beszélt Csercseszov az egyik játékosával a meccs után.

Magyar Nemzet
2022. 08. 04. 6:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sokat nyomott a latban, hogy idegenben léptünk pályára, Bakiban kezdtük a párharcot. A lelátók tele voltak, zsúfolt stadionban játszottunk, és a meleg is befolyásoló tényező volt, nem véletlenül tartottak ivószünetet. Ettől függetlenül a második félidőre nem azt kértem a játékosaimtól, hogy védekezzünk, védjük az eredményt. Sőt, ekkor is voltak helyzeteink, sajnálom, hogy ezeket nem használtuk ki – idézi a Nemzeti Sport helyszíni tudósítója Sztanyiszlav Csercseszovot. Nehéz kihámozni a szavaiból, hogy akkor most elégedett-e vagy sem az 1-1-es döntetlen után.

Az orosz tréner, ahogy megszokhattuk tőle, a visszavágóról inkább csak virágnyelven beszélt, azzal sem akart foglalkozni, hogy a Qarabag két eltiltott játékosa akkor már pályára léphet.

– A játék és a végeredmény két különböző dolog, de mindent nem szeretnék megosztani arról, amit gondolok. Számomra egy a lényeg, a visszavágóig mindent átbeszélünk labdarúgóinkkal, és alaposan felkészülünk arra a mérkőzésre. Nem foglalkoztunk azzal sem, hogy az ellenfél négy játékosa nem léphetett pályára ezen a napon, arról pedig korai beszélni, hogy Budapesten ott lesznek a pályán vagy sem.

A mostani találkozó végeredménye egy-egy lett, úgyhogy a nulláról indulunk, azonos a két csapat továbbjutási esélye.

Eddig öt kemény meccsen vagyunk túl a selejtezők alatt, hármat idegenben játszottunk, egyelőre nincs okom a panaszra. És hogy mennyire kemény mérkőzéseken vagyunk túl, jól jelzi, hogy milyen sok a sérült futballistánk.

Gurban Gurbanov a hazai közönség mellett a Fradit is dicsérte. 

– Intenzív, érdekes meccs volt. Olyan csapat ellen játszottunk, amely jól bánik a labdával, ezt megtapasztaltuk. Minden a visszavágón dől el, mi készen fogunk állni. A szurkolóink, akik ma is csodálatosak voltak, megérdemlik, hogy a végsőkig küzdjünk értük, és jobb eredményt érjünk el – kezdte a Qarabag vezetőedzője az értékelését, majd ő is a nagy hőségre panaszkodott:

– Higgyék el, nem akarunk gólt kapni a meccsek elején… Bealudt volna a csapat? Negyven fok volt, a játékosaim szenvedtek ebben a melegben, és az ellenfél sem volt hétköznapi. Lehet, hogy gólt kaptunk az elején, de fel tudtunk állni, és megbízhatóan játszottunk tovább. Három-négy kulcsemberünk is hiányzott, ennek ellenére tisztességes teljesítményt nyújtott a csapatunk.

Az azeri újságírók kiszúrták, hogy a mérkőzés után szót váltott az egyik hazai játékossal, a horvátból lett azeri Filip Ozobiccsal. Erről kikérték Gurbanov véleményét, aki egyfelől elmésen reagált, másfelől azért finoman kifogásolta is a jelenetet.

– Ha szépeket mondanak Ozobicról, az nekem is jólesik. Nem tudom, hogy azért beszélgetett-e vele, mert szívesen látná a saját csapatában, vagy csak tetszett neki a mai játéka – felelte a Qarabag trénere.

Sztanyiszlav Csercseszov annál sokkal nagyobb profi, hogy a mérkőzés után környékezze meg az ellenfél játékosát. Ez teljességgel kizárt. A megfejtés roppant egyszerű lehet. Ozobic a pályafutása elején négy éven át a Szpartak Moszkva labdarúgója volt, ahol Csercseszov játékosként négy részletben (!) több évet is lehúzott, majd edzőként is dolgozott egy idényt. Igaz, Ozobic csak azután érkezett, hogy ő távozott.

Persze megoldódna a „rejtély”, ha az azeri újságírók nem Gurbanovot, hanem Csercseszovot vagy Ozobicot kérdeznék meg a beszélgetésről.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, első mérkőzések:

Qarabag (azeri)–Ferencváros 1-1
Dinamo Kijev (ukrán)–Sturm Graz (osztrák) 1-0
Crvena zvezda (szerb)–Pjunik Jereván (örmény) 5-0
Bodö/Glimt (norvég)–Zalgiris (litván) 5-0
Makkabi Haifa (izraeli)–Apollon Limassol (ciprusi) 4-0
Union Saint-Gilloise (belga)–Glasgow Rangers (skót) 2-0
Benfica (portugál)–Midtjylland (dán) 4-1
Ludogorec (bolgár)–Dinamo Zagreb (horvát) 1-2
AS Monaco (francia)–PSV Eindhoven (holland) 1-1
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Viktoria Plzen (cseh) 1-2.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov arcáról nehéz bármit is leolvasni (Fotó: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.