A Fradi Traoré mesterhármasával gond nélkül győzte le a Honvédot

A labdarúgó NB I 4. fordulójának az utolsó meccsén a címvédő Ferencváros a Bp. Honvédot fogadta. A találkozó nem volt túl izgalmas, a kispestiek részéről Szappanos Péter kapus több nagy bravúrt is bemutatott, ám egyedül nem tudta megakadályozni a hazai győzelmet, Adama Traoré mesterhármasával 3-0-ra nyert a Fradi, a kispestiek tizenegyest hibáztak.

2022. 08. 28. 19:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros hét közben kikapott Dublinban az ír Shamrocktól, de ennek ellenére bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Vasárnap este a Bp. Honvédot fogadta, természetesen a mérkőzés nagy esélyeseként.

 

 

– A Honvéd masszívan védekező csapatként él a fejemben. Nehéz feltörni a hátsó reteszüket, de természetesen sokat elemeztük ellenfelünk játékát, így megvannak a módszereink a gólszerzésre. Hazai pályán nem lehet más célunk, csak a győzelem, amelynek megszerzésében a tizenkettedik játékosunk, a közönségünk is a segítségünkre lehet, biztosan remek lesz a hangulat. Kemény és szívós ellenfél a Honvéd, de tisztában vagyunk a saját erőnkkel és képességeinkkel – nyilatkozta Sztanyiszlav vezetőedző a klubja honlapján.

 

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Ahogyan azt várni lehetett, a Fradi irányította a találkozót, és sok helyzetet dolgozott ki, ám Szappanos Péter, a kispestiek kapusa ihletett formában védett. Különösen Boli életét keserítette meg, a ferencvárosi csatár három ziccerét is hárította. A 42. percben viszont Adama Traoré ellen nem tudott mit tenni: Marquinhos estében passzolt Traoré elé a tizenhatosról, a jobbszélső pedig az ötös bal sarka elől ballal a kapus lába között a kapu közepébe lőtt – 1-0.

A szünetet követően gyorsan kettőre nőtt a Fradi előnye: az 51. percben Mercier tökéletesen adott be jobbról, a nagy lendülettel érkező Traoré pedig az ötösről a hálóba fejelt – 2-0. Azt lehet mondani, hogy a Ferencvárosnak nem is volt szüksége csúcsformára a biztos győzelemhez, ezt bizonyítandó Traoré három perc múlva már mesterhármast ünnepelhetett: Marquinhos indította a bal oldalon Laidounit, ő középre passzolt, a felperdülő labdát pedig Traoré ballal, 8 méterről továbbította a bal alsó sarokba – 3-0.

Ezután Sztanyiszlav Csercseszov le is cserélte Adama Traorét, kétség sem fér hozzá, hogy rászolgált a pihenőre. A 68. percben Zsótér lövését bravúrral védte Bogdán, de a VAR jelzett Pintér Csaba játékvezetőnek, hogy Vécsei keze beleért a lövésbe. Így aztán Pintér Csaba tizenegyest ítélt, Vécei megkapta a második sárga lapját, és a Ferencváros emberhátrányban folytatta a mérkőzést, az eredmény viszont nem változott, mert Zsótér a bal kapufa mellé lőtt a büntetőből. 

A hátralévő időben is a házigazda kezdeményezett többet, nyugodtan futballozott a biztos győzelem tudatában. A 89. percben az alapvonalnál Tokmac kicselezte Szappanost is, ám éles szögből Csirkovicsba lőtte a labdát. A hosszabbításban a kispestiek megszerezték a becsületgólt, Plakuscsenko balról érkező beadását Prenga a bal alsó sarokba fejelte – 3-1. A Fradi két meccsel kevesebbet játszva a második helyen áll a tabellán a Kisvárda mögött, a Bp. Honvéd pedig a nyolcadik.

 

NB I 5. forduló

Péntek

Újpest–Paks 2-3 (0-1) Szusza Ferenc Stadion, 2596 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Diaby (66.), Gouré (75.), illetve Windecker (7.), Varga B. (11-esből 51.), Papp K. (56.)

Szombat

Mezőkövesd Zsóry FC–Vasas FC 1-1 (1-1), Mezőkövesd, 1500 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Pillár (44.), illetve Holender (24.)

Kecskeméti TE–ZTE FC 3-1 (1-1), Kecskemét, Széktói-stadion, 1627 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Banó-Szabó (11-esből 42.), Szabó L. (55., 11-esből 60.), illetve Bedi (12.). Kiállítva: Tóth B. (Kecskemét 88.), Huszti A. (ZTE, 40.)

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0), Nagyerdei Stadion, 803 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Dzsudzsák (11-esből 21.), illetve Zahedi (88.)

Vasárnap

Kisvárda Master Good–Mol Fehérvár FC 3-1 (0-0), Kisvárda, 2000 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Camaj (51.), Makowski (55.), Mesanovic (63.), illetve Kodro (11-esből 70.)

Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd 3-1 (1-0), Groupama Aréna, 10 213 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Traoré (42., 51., 54.), illetve Prenga (95.)

Borítókép: Adama Traoré háromszor is betalált a Bp. Honvéd hálójába (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.