Négy gólt kapott a DVSC, Janeiro a szurkolókat vigasztalta

Kiszakadt a gólzsák Zalaegerszegen, a ZTE 4-2-re verte a hat forduló után is nyeretlen Debrecent a labdarúgó NB I keddi játéknapján.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 22:20
Németh Dániel  Zalaegerszeg DVSC
Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zalaegerszeg idénybeli négy tétmeccsét egyaránt egy lőtt góllal zárta, ez a teljesítmény a két vereségre, egy döntetlenre, egy győzelemre, tehát összesen négy pontra volt elég. A Debrecen ezzel szemben, az Újpesthez és a Vasashoz hasonlóan eddig nyeretlen az NB I-ben, de halmozza a döntetleneket, így szintén négy pontot gyűjtött eddig össze.

A nélkül felállt DVSC ellen pikk-pakk alatt „hozta a kötelezőt” a ZTE. Németh Dániel bemozgott a debreceni védők mögé, majd átemelte Hrabina Alex kapust az 5. percben. (1-0)

Tíz perccel később majdnem összejött a második találat is, de Christy Manzinga fejes gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A hazaiak több góllal is vezethettek volna a félidő végére, de megmaradtak a megszokott egynél, a Debrecen pedig nem sokat mutatott az első negyvenöt percben.

A második félidőben nem változott sokat a játék képe, de a zalaegerszegieknek a kimaradt helyzetek miatt főhetett a fejük, a vendégek ugyanis a semmiből kiegyenlítettek a 60. percben. A szünetben beállt Dzsudzsák szögletét követően Németh hátáról Sylvain Deslandes elé pattant a labda, a kameruni védő pedig nem habozott, és a kapuba bombázott. (1-1)

A kék-fehérek szerencséjére azonnal jött a válasz, Gergényi Bence szögletét Zoran Lesjak váltotta gólra a 65. percben. (2-1) 

A házigazda ezután mindent bevetett, hogy eldöntse a három port sorsát, és a játékosok erőfeszítéseit siker koronázta. Hét percen belül Eduvie Ikoba és Gergényi is betalált, és bár Bévárdi Zsombor a hosszabbításban egy remek egyéni akció után szépíteni tudott, a Zalaegerszeg így is magabiztosan, 4-2-re nyert.

A Debrecen szurkolóinak tehát hat forduló elteltével is várakozniuk kell csapatuk első győzelmére – ennek okait Joao Janeiro vezetőedző a lelátón szomorkodó nézőknek ecsetelte. A portugál tréner a mérkőzés után az M4 Sport kamerái előtt elárulta, sajnálja a klub mindig hangosan buzdító rajongóit, mivel Zalaegerszegre is hosszú órákon keresztül utaztak, hogy támogassák a kedvenceiket, ezért cserébe nem azt érdemelték, hogy vereséget lássanak. 

Szép gesztus, de Janeiro csapatának ennél alighanem jóval többet kell nyújtania, ha az edző az őszt is a hajdúságiaknál képzeli el.

NB I, 6. forduló

Kedd

Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0) Felcsút, Pancho Aréna, 1028 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Favorov (77.)

ZTE FC–Debreceni VSC 4-2 (1-0) Zalaegerszeg, 2128 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Németh D. (5.), Lesjak (65.), Ikoba (80.), Gergényi (87.), ill. Deslandes (60.), Bévárdi (90+2.)

Szerda

Paks–Kisvárda 17.00 (tv: M4 Sport)

MOL Fehérvár–Kecskeméti TE 19.30 (tv: M4 Sport +)

Vasas–Ferencvárosi TC 20.30 (tv: M4 Sport)

Csütörtök

Budapest Honvéd–Újpest 19.00 (tv: M4 Sport)

 

Borítókép: Németh Dániel (jobbra) szerezte a mérkőzés első gólját (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.