Gól első labdaérintésből, a PAFC legyőzte a Mezőkövesdet

Három döntetlen után visszatért a győztes útra a Puskás Akadémia, amely hazai pályán 1-0-ra múlta felül a Mezőkövesdet a labdarúgó NB I hatodik fordulójának keddi nyitómérkőzésén.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 19:45
FAVOROV, Artem
Felcsút, 2022. május 15. Artem Favorov, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. május 15-én. A Budapest Honvéd 2-1-re gyõzött a végül bronzérmes Puskás Akadémia vendégeként, így bennmaradt az élvonalban. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mezőkövesdnek nem sok babér termett a Puskás Akadémia otthonában: a két gárda eddigi tíz összecsapásán nyolc hazai győzelem mellett csak egy döntetlen és egy vendégsiker született. A keddi találkozón is a felcsútiak játszottak mezőnyfölényben, azonban veszélyes helyzeteket inkább a kövesdiek tudtak kialakítani. A szünet előtt különösen aktívak voltak a fehér mezben pályára lépett vendégek, de Andrej Lukic tizenkét méterről a kapufát találta el a 45. percben, majd Molnár Gáborhoz nem jutott el Vajda Sándor remek centerezése. Így 0-0-val zárult az első félidő.

A második félidőben mindkét csapat bőszen próbálkozott a góllövéssel, ám nemigen találták el a kaput egyik oldalon sem. A 77. percben aztán a pillanatokkal korábban becserélt Artem Favorov megtörte a jeget. Jakov Puljic passzolt középre, Favorov pedig első labdaérintésből a kapu közepébe vágta a labdát. (1-0)

A Mezőkövesdnek nem volt válasza erre a találatra, így a Puskás Akadémia három döntetlen után újra győzni tudott, feljött a tabella negyedik helyére. A vendégek továbbra is a hatodikok.

NB I, 6. forduló

Kedd

Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0) Felcsút, Pancho Aréna, 1028 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Favorov (77.)

ZTE FC–Debreceni VSC 20.00 (tv: M4 Sport)

Szerda

Paks–Kisvárda 17.00 (tv: M4 Sport)

MOL Fehérvár–Kecskeméti TE 19.30 (tv: M4 Sport +)

Vasas–Ferencvárosi TC 20.30 (tv: M4 Sport)

Csütörtök

Budapest Honvéd–Újpest 19.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Artem Favorov a Puskás Akadémia mezében 2022 májusában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.