Folytatná a vásárlást a Barca, de ennek néhányan az útjában állnak

Az angol élvonalban szereplő Manchester City százmillió euró fejében megválna Bernardo Silvától, aki a Barcelonához vágyódik. A katalán klub is szívesen látná a soraiban a portugál futballistát, azonban az üzlet csak akkor valósulhat meg, ha a Barca előbb néhány játékosának búcsút int.

Magyar Nemzet
2022. 08. 16. 18:05
FA Community Shield - Liverpool FC vs Manchester City Bernardo Silva
epa10099007 Manchester City's Bernardo Silva reacts during the FA Community Shield soccer match between Liverpool FC and Manchester City in Leicester, Britain, 30 July 2022. EPA/Andrew Yates EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Andrew Yates
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona a bevásárlólistájának már több elemét is kipipálta, így megszerezte Raphinhát, Jules Koundét, Robert Lewandowskit, Franck Kessiét és Andreas Christensent, ám ha a katalánokon múlik, nem állnak meg ennyinél, ugyanis még Bernardo Silvát is szeretnék leigazolni. Csakhogy ehhez a gránátvörös-kékeknek meg kellene szabadulniuk a játékoskeretük néhány tagjától, hogy megfeleljenek a La Liga pénzügyi szabályainak. Frenkie de Jong eladása megoldást jelentene, de a holland középpályást egyelőre nem sikerült továbbadnia a Barcelonának. Helyette Pierre-Emering Aubameyang, Memphis Depay és Sergino Dest lehetnének a klub „megmentői”, amennyiben eligazolnak.

Xavi, a Barcelona vezetőedzője csodálja Silva játékát, és a szimpátia kölcsönös, a portugál támadó középpályás is szívesen lenne a klub játékosa, ezt jelenlegi munkaadója, a Manchester City illetékeseinek is a tudomására hozta. Mateu Alemany, a Barca sportigazgatója emiatt korábban Angliába utazott, de az égszínkékek hallani sem akartak Silva eladásáról. 

Pep Guardiola, a City menedzsere ugyanakkor nem akar boldogtalan futballistákat a csapatában látni. Ezért ő útjára engedné a 28 éves játékost, amennyiben százmillió eurót átutalnak a klubnak érte. Ez az összeg viszont a Barca költségkerete felett van.

Mindenesetre Silva múlt szombaton már talán a búcsúját készítette elő, mivel a Bournemouth legyőzése (4-0) után hosszan integetett az Etihad stadion nézőinek, valamint az Instagram-oldalán is üzent nekik, köszönetet mondva a felé áradó támogatásért és szeretetért.

A Barcelona és a Manchester City augusztus 24-én barátságos mérkőzést játszik egymással a Camp Nouban. Egyelőre kérdéses, hogy melyik gárda mezét ölti magára aznap.

Borítókép: Bernardo Silva egyelőre a Manchester City mezében feszít (Fotó: EPA/Andrew Yates)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.