Gazdag Dániel elkeserítette Wayne Rooney-t + videó

A Philadelphia Union 6-0-ra győzött a DC United otthonában az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) hét végi fordulójában. A kiütéses vendégsikerhez a magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel góllal és gólpasszal járult hozzá.

Magyar Nemzet
2022. 08. 21. 9:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DC United jobban kezdte a meccset, a hazaiak kapufáig is eljutottak, azonban a vezetést a Philadelphia Union szerezte meg Mikael Uhre találatával a 37. percben. Az első félidő hosszabbításában a videóbíró-rendszer (VAR) segítségével büntetőhöz jutottak a vendégek, amihez állt oda. A magyar támadó magabiztosan értékesítette a tizenegyest.

A második félidő elején Gazdag Dániel egy gólpasszt is kiosztott, a 47. percben Julián Carranza remek tekerését készítette elő. 

Az argentin játékos nem állt meg egy gólnál, a 70. és a 74. percben is betalált, így mesterhármast ért el a találkozón. A 79. percben Cory Burke szerezte meg a Philadelphia Union hatodik gólját.

Gazdag Dániel – akit a 76. percben lecseréltek – 27 találkozó után már 13 gólnál tart a mostani idényben, ezzel holtversenyben a hetedik legeredményesebb játékos az MLS-ben – az élen az argentin Sebastián Driussi (Austin FC) áll 17 góllal, Carranza 12-szer volt eredményes –, a Philadelphia pedig továbbra is vezeti a keleti főcsoport tabelláját.

A DC United zsinórban harmadik vereség is elszenvedte, amely immár öt meccse gólképtelen. Amióta a Manchester United legendája, Wayne Rooney vette át az alakulat irányítását, a washingtoniak hat mérkőzésen csak egyszer tudtak nyerni és az MLS Keleti főcsoportjának utolsó helyén tartózkodnak.

Borítókép: A lecserélt Gazdag Dániel középen, megkülönböztető mezben ünnepelt a csapatával a lefújás után (Forrás: Twitter/PhilaUnion)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.