Gulácsiék győzelem helyett „csak” sztárigazolásnak örülhetnek

Korai góllal vezetést szerzett, de végül csak 1-1-es döntetlent ért el a három magyar labdarúgóját bevető RB Leipzig a Stuttgart otthonában a Bundesliga első fordulójában. Londonból érkezhet a megmentő.

Magyar Nemzet
2022. 08. 07. 17:37
GULÁCSI Péter
Glasgow, 2022. május 6. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Európa-liga Glasgow Rangers - RB Leipzig elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén Glasgowban 2022. május 5-én. Fotó: MTI/EPA/Robert Perry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar szempontból rossz hírrel kezdődött a mérkőzés, ugyanis aki a két nyári felkészülési mérkőzésen és a múlt heti Német Szuperkupán is a kezdőcsapat tagja volt, ezúttal csak a kispadon kapott helyet, Domenico Tedesco vezetőedző ugyanakkor Gulácsi Pétert és Willi Orbánt szokás szerint a kezdőbe jelölte.

Tedesco egyébként nem lehetett elégedett a csapatával a Bayern elleni 5-3-as vereség miatt a Német Szuperkupában, mert Szoboszlaival együtt négy játékos kikerült az akkori kezdőből. 

Stuttgartban úgy tűnt, hogy sikerült felrázni az együttest a változtatásokkal, ugyanis a Leipzig már a nyolcadik percben előnyhöz jutott: Dani Olmo passzából Christopher Nkunku volt eredményes.

Hiába kezdték jobban a meccset a lipcseiek, a Stuttgart fokozatosan feléledt, és ennek a 31. percben gól lett az eredménye, egy kényszerítőt is magában foglaló szép támadás végén Ahamada csavart Gulácsi kapujába.

Még örülhetett a Leipzig, hogy 1-1-es döntetlennel vonult a szünetre, hiszen az első félidő hosszabbításában Gulácsi már verve volt egy stuttgarti lövésnél, de a kapufa megmentette a vendégeket a góltól.

Látva, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, Tedesco az 59. percben cserélt először, és Szoboszlait hívta, aki Kevin Kamplt váltotta. A hajrára Emil Forsberg és Alexander Sörloth is érkezett a támadások erősítésére, de csak nem akart megszületni az újabb lipcsei találat.

Na majd Timo Werner! A mérkőzés alatt érkezett a sajtóhír, miszerint a Leipzig megegyezett a Chelsea-vel korábbi gólvágója visszavásárlásáról, az ár 30-35 millió euró lehet majd.

A Stuttgart ellen azonban ő még nem segíthetett, és a hosszabbításban Szoboszlai veszélyes lövése is centikkel elkerülte a kaput, így vérszegény 1-1-es rajtot hozott a Leipzig számára a Bundesliga első fordulója. Gulácsi és Orbán végigjátszotta a mérkőzést.

Borítókép: (Fotó: MTI/EPA/Robert Perry) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.