időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Hosszú Katinka nagy bejelentése – döntött a párizsi olimpiáról?

Magyar Nemzet
2022.08.05. 13:40
Hosszú Katinka nagy bejelentése – döntött a párizsi olimpiáról?

Sokan arra számítanak, hogy Hosszú Katinka a jövő héten kezdődő római Európa-bajnokság után visszavonul, ha ott sikerül megszereznie a 100. érmét nagy világversenyen, amire van is esélye. A friss fejlemények fényében ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy az úszóklasszis karrierje kitart 2024-ig.

Hosszú Katinka a 2024-es párizsi olimpia végéig elkötelezte magát az Arena sportszergyártó céggel. Mivel egy sportoló akkor tudja a legjobban képviselni egy sportmárka értékeit, ha még aktív a pályafutása, a szerződéshosszabbítás azt is jelentheti, hogy a háromszoros olimpiai bajnok végigcsinálja az olimpiai ciklust.

Legalábbis nem zárhatjuk ki a lehetőségét annak, hogy Hosszú Katinka ott lesz még a párizsi játékokon is.

– Örülök, hogy folyatódik ez az együttműködés, mert a már húsz éve tartó pályafutásom alatt mindvégig fontos volt, hogy legyen néhány állandó pont az életemben, és az Arena ezek közé tartozik. Alig várom, hogy még többet tegyünk együtt ebben a három évben – nyilatkozta Hosszú.

– Hosszú Katinkát hosszú évek óta a márkánk szívébe zártuk – tette hozzá Giuseppe Musciacchio, a sportszergyártó vezérigazgatója, aki a magyar klasszis inspirációs képességét emelte ki, szerinte igazi példaképről van szó, 

és reményét fejezte ki, hogy együtt tovább szárnyalnak a következő években.

Ezek természetesen az ilyenkor szokásos udvariassági körök csupán, mégsem arra utalnak, hogy rövid időn belül véget érhet Hosszú Katinka pályafutása. A 33 éves bajnok a tavalyi tokiói olimpia után azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megszerzi pályafutása 100. érmét nagy világversenyen. Noha sosem mondta azt, hogy ha ez sikerül, utána befejezi az úszást, sokan mégis erre számítanak.

Hosszúnak jelenleg 96 érme van, a budapesti vb-n júniusban nem jött össze neki a dobogó, ám a római Eb-n gyengébb mezőnyben mindhárom egyéni számában, plusz a váltókkal is éremesélyes lehet, tehát összejöhet a még hiányzó négy érem.

Hogy mik a pontos tervei az Eb után, egyelőre nem tudni, csak annyi biztos, hogy Hosszú a nyár végére tervezi az esküvőjét a párjával.

Borítókép: Hosszú Katinka (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.