Kornélia 2024. március 3.
logo

Lewis Hamilton kis híján szerepelt az új Top Gunban

Magyar Nemzet
2022.08.09. 13:58 2022.08.09. 14:52
Lewis Hamilton kis híján szerepelt az új Top Gunban

Tom Cruise mellett lehetett volna az egyik vadászpilóta az év legnagyobb mozifilmjében, a Top Gun: Maverickben Lewis Hamilton, derült ki a hétszeres Formula–1-es világbajnok Vanity Fairnek adott interjújából, amelyben az apjáról is szót ejtett.

Mint sokan mások, Hamilton is rajongója volt gyerekként a Top Gun 1986-os első részének, és mivel a főszereplő Mavericket megformáló Tom Cruise-zal jó  barátságot ápol, latba vetette az ismeretségüket, hogy szerepet kapjon az idén megjelent, nagy sikerű folytatásban.

– Már évek óta barátok vagyunk Tommal, aki meghívott A Holnap határa című filmje forgatására, és onnantól fokozatosan elmélyült a kapcsolatunk. Amikor értesültem róla, hogy készül a Top Gun folytatása, egyből tudtam, hogy muszáj megkérdeznem tőle, nem szerepelhetnék-e benne. Maga a szerep mindegy volt, söprögetni, takarítani is hajlandó lettem volna a háttérben – nyilatkozta a Vanity Fairnek Hamilton.

Tom Cruise beleegyezett, és végül Hamilton egy vadászpilótát alakíthatott volna a filmben, ám visszalépett a szereptől.

– Felkavaró volt elmondani a döntésemet, de mindig tökéletességre törekszem, és be kellett látnom, hogy a Formula–1 mellett erre nem maradt volna időm – magyarázta Hamilton.

Így hát a Top Gun: Maverick a brit F1-világbajnok nélkül került a mozikba, de Hamilton szót ejtett az interjúban egy másik filmvászonra illő történetről is, nevezetesen a Formula–1 tavalyi záró futamáról, amelyen az utolsó körben veszítette el a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben Abu-Dzabiban.

– Akkor a legnagyobb félelmeim váltak valóra – ismerte el Hamilton. – Úgy voltam vele, hogy ez nem történhet meg, egyszerűen lehetetlen. Nem tudom szavakba önteni, mit éltem át akkor, csak ültem az autóban hitetlenkedve. Erőtlen voltam, nagyon kemény pillanat volt számomra. 

Aztán apám megölelt és azt mondta, szeretné, ha tudnám, mennyire büszke rám. Ez volt az egyik legmélyebb dolog volt, amit valaha átéltem. Különösen, ha az ember úgy nő fel, hogy nem sokszor történik ilyesmi.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Justin Tallis/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.