Münchenben a 13-as szám szerencsét hoz, ez nagy jelentőséggel bír

Augusztus 8-án, hétfőn indul az Európa-bajnokságra női tornászválogatottunk; versenyzőink Münchenben a multisport Eb keretében méretik meg magukat.

Magyar Nemzet
2022. 08. 06. 7:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott hétfőn utazik Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen. A magyar különítmény hétfőn kora reggel, 6.30-kor találkozik a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan közvetlen járattal repülnek Münchenbe. A Magyar Tornaszövetség tájékoztatása szerint a felnőttcsapat első edzésére várhatóan még aznap délután sor kerül, 16.00–18.00 között. A mieink pódiumedzése az előzetes program szerint augusztus 9-én lesz (12.24–14.26 között), ehhez kapcsolódik, hogy a sorsolás szerint a magyar csapat a 2. csoportba került csakúgy, mint a finnek, a portugálok, spanyolok, svédek és az írek.

A hivatalos versenyprogram szerint az augusztus 11-én megrendezésre kerülő selejtező eredménye alapján hirdetik az egyéni összetett eredményét, illetve az itt elért pontszámok alapján alakítják ki a szerenkénti és a csapatdöntőket is. A lebonyolításhoz szintén hozzátartozik, hogy csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul. A csapatfináléba a legjobb nyolc nemzet kerül be, ahol már csak három tornász mutathatja be gyakorlatát egy szeren, és mind a három eredmény számít.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány a szerleosztást a pódiumedzés után dönti el. A szakvezető hozzátette: az a cél, hogy a mieink a legjobb tizenhárom nemzet közé kerüljenek, akkor részt vehetnek csapattal az őszi világbajnokságon, amely már olimpiai kvalifikációs versenynek számít.

Válogatottunkból a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia és az Eb-ezüstérmes Székely Zója is sérüléssel küzd, de Draskóczy Imre kapitány bizakodó:

– Mint minden felkészülés során, úgy most is voltak a csapatnál hullámhegyek és hullámvölgyek. A lányoknál jelenleg Székely Zója kisebb könyöksérüléssel küzd, Kovács Zsófinak pedig csípőlapát-sérülése van, mert elesett egy nekifutás közben. Ezzel együtt is bízom a lányokban, hiszen tapasztalt és rutinos sportolókról van szó. Saját maguk miatt és természetesen az országuk miatt is helyt fognak állni. Azt gondolom, az a legfontosabb, hogy a versenyzők a lehető legjobban csinálják meg gyakorlataikat, onnantól kezdve pedig a bírókon múlik majd az, hogy milyen eredményt érnek el – mondta el a szakvezető.

Borítókép: A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia sérüléssel küzd (Forrás: MATSZ/Freschli József)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.