Oldják meg tömegközlekedéssel! – így indult a müncheni multisport Eb

Túl van a pódiumedzésen a női tornászok Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta csapatunk. A kontinensbajnokságot a multisport Eb keretén belül rendezik meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MATSZ2022. 08. 09. 19:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a pódiumedzés vegyesen sikerült, és sajnos az Eb-ezüstérmes Székely Zója megnyomta a bokáját. A szerek közül az ugrás jól ment, gerendán viszont vegyes volt a kép. Altorjai Sándor csapatvezető arról számolt be, hogy még szoknia kell a csapatnak a szereket, de voltak kifejezetten jó gyakorlatok is. A szállással és az étkezéssel minden rendben van, de több olyan részterület is akad, amelyen bizony akadnak problémák.

A hivatalos versenyprogram szerint a Bácskay Csenge, Székely Zója, Mayer Gréta, Makovits Mirtill összetételű felnőttválogatottunk augusztus 11-én, csütörtökön a 2. csoportban lép a szerekhez, amelyben a finnek, a portugálok, a spanyolok, a svédek és az írek is szerepelnek, és gerendán kezd. A 2. csoport az előzetes kiírás szerint 12.24 órakor mutatkozik be, a végeredmény azonban csak az utolsó, a 4. csoport után alakul ki. A selejtező alapján hirdetik az egyéni összetett eredményét, illetve az itt elért pontszámok szerint alakul ki a szerenkénti és a csapatdöntők mezőnye is. A lebonyolításhoz szintén hozzátartozik, hogy csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul. A csapatfináléba a legjobb nyolc nemzet kerül be, ahol már csak három tornász mutathatja be a gyakorlatát egy szeren, és mind a három eredmény számít.

A Magyar Tornaszövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint szerdán a Czifra Lili (DKSE), Balzsay Hanna (KSI SE), Bogyó Anna (KSI SE), Knight Anna (Postás SE), Maráczi Fruzsina (Delfin SI SE) alkotta junior válogatottunk pódiumedzésére kerül sor a kontinensviadalon.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány: Vegyesen sikerült a pódiumedzés, a legrosszabb az, hogy Székely Zója talajon egy dupla szaltó után megnyomta a bokáját, és nem tudjuk, hogyan alakul a lába szerdára, ez mindenképpen zavart jelent az edzésmunkában. Mindenesetre bízom a lányokban, hiszen rengeteg munka van bennük. A legjobban az ugrás ment, de azt kell mondanom, hogy ezt egy edzésnek kell felfogni, a verseny pedig két nap múlva van. A pontos szerleosztás szerdán lesz publikus.

Altorjai Sándor csapatvezető: Úgy gondolom, nem mozogtak rosszul a lányok, de nyilván még meg kell szokni a termet, a szereket. Például felemás korlátra is többször felmenetek egy-egy elemet belőni, itt is szokni kell még a rugózást. Nagyon bízom abban, Zóját nem fogja hátráltatni, hogy megnyomta a lábát. Szervezésügyileg van egy-két probléma, talán a lehetőségre, hogy multi Eb-t rendezhet München, nagyobb hangsúlyt fektet, mint a sportolókra. Igaz, ez nem kis esemény, hiszen kilenc sportág kontinensviadala folyik egyszerre, nem könnyű feladat, csak az ember ilyenkor mindig kicsit elfogult a saját tábora felé. Például nagyon nehezen szereztünk a csarnokban jeget Zója lábára, ami normál esetben mindig elérhető. Vagy ott van például a szállítás: a versenyzőket kiviszik az edzésre, de a delegáció más tagjait nem szállítják még egy orientációs értekezletre sem, azt mondták, oldjuk meg tömegközlekedéssel, és a csarnok nincs közel.

Forrás: MATSZ

Jövő vasárnapig tehát München ad otthont a második multisport Európa-bajnokságnak, melynek keretében kilenc olimpiai sportág kontinensviadalát rendezik meg egy helyen, nagyjából egy időben. Mi hét sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, evezésben, kajak-kenuban, kerékpárban, tornában és triatlonban – leszünk érdekeltek.  A bajor fővárosban ez lesz a legnagyobb szabású sportesemény az 1972-es nyári ötkarikás játékok óta, az 50. évfordulót igazi sport- és kulturális fesztivállal köszöntik a házigazdák. A mieink részvételével sorra kerülő hét sportág mellett még strandröplabdában és sportmászásban lesznek versenyek. Az első ilyen sporteseményt négy éve rendezték Glasgow-ban és Berlinben. Az eseményt az olimpiai játékok mintájára hozták létre, azzal a céllal, hogy így a sportágak nagyobb figyelmet kapjanak a szponzorok és a szurkolók részéről egyaránt. A 2022-es multisport Eb-n több mint 50 ország mintegy 4700 sportolója verseng majd 177 számban.
Borítókép: Női tornászaink már megismerkedhettek a szerekkel (Forrás: MATSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.