Rossi számítana rá, de ismét megsérült a középpályás

Ismét sérüléssel bajlódik a Dunaszerdahely magyar válogatott labdarúgója, Kalmár Zsolt. A középpályás azonban bízik benne, hogy ezúttal mindössze néhány hetet kell kihagynia.

Magyar Nemzet
2022. 08. 16. 9:31
Kalmár Zsolt Fotó: DAC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalmár Zsolt 2021 márciusában, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn a bal térdében szenvedett külső oldalszalag-szakadást. A súlyos sérülés miatt a középpályás nemcsak a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságról maradt le, hanem a teljes 2021/22-es idényt is ki kellett hagynia.

Júliusban Kalmár végre visszatérhetett a pályára, négy meccsen is lehetőséget kapott klubjában, a DAC-ban, a szlovák bajnokságban nagyszerű szabadrúgásgólt is szerzett.

A súlyos sérülése óta Kalmár augusztus 7-áén, a Podbrezová elleni bajnokin került először a dunaszerdahelyiek kezdőcsapatába, azonban a szünetben le kellett cserélni, és azóta ismét nem játszhatott.

– Kaptam egy rúgást a lábamra és a bokám alám fordult, így pár hetet ki kell hagynom. Naponta két kezelésen veszek részt, délelőtt Dunaszerdahelyen, délután Győrben, nincs fájdalmam, majd meglátjuk, mennyit bír. A boka erősítését és amire a szalagoknak szüksége van, azt minden nap csinálom – mondta Kalmár Zsolt a közmédiának. – Négy szalag megsérült, de nem szakadt el, ami jó hír volt számomra, pár héten belül szeretnék visszatérni. Egy hét telt el, a jövő héten már intenzívebb munkát fogok végezni, remélem a következő héten már teljes értékű munkát tudok végezni és mihamarabb visszatérhetek.

Kalmárt a visszatérése másnapján felhívta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki minden bizonnyal számolna a középpályással az őszi Nemzetek Ligája-meccsen, ha Kalmár addigra felépül és ismét formába lendül.

Borítókép: Kalmár Zsolt ismét megsérült (Fotó: DAC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.