időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Ez a kapussors: majd szétfeszítette az ideg Dibusz Dénest

Magyar Nemzet
2022.09.16. 06:12 2022.09.16. 08:19
Ez a kapussors: majd szétfeszítette az ideg Dibusz Dénest

Irigyelhetjük Dibusz Dénest. Ismét szenzációs teljesítménnyel járult hozzá a Ferencváros sikeréhez. Másfelől a Monaco vendégeként aratott 1-0-s győzelem után, a nyilatkozat alatt láthattuk, mekkora feszültség terheli a kapust. Dibusz remek teljesítménye nemcsak az ellenfeleknek, de Marco Rossinak is további fejtörést okozhat.

A Monaco vendégeként aratott 1-0-s diadal után az M4 Sport természetesen megszólaltatta a Ferencváros csapatkapitányát, Dibusz Dénest is. A 31 éves kapus, mint mindig, ezúttal is összeszedetten, kerek mondatokban értékelt, pedig lehetett látni, még elképesztően dolgozik benne a feszültség, szétfeszíti az ideg. Gyűröttek voltak a vonásai, forogtak a szemei, s egy pillanatra sem tudott mozdulatlanul állni, egyfolytában járt a felsőteste.

Ez a kapussors. Egy-egy feszült meccs hihetetlen idegi megterhelést jelent a kapusoknak. Kézilabdában és jégkorongban ez különösen feltűnő, de lám, a labdarúgás sem kivétel.

Dibusz ebben az állapotban is képes mély gondolatokra. Emlékezhetünk: a Slovan elleni győzelem után kimondta, ez volt az eddigi legfontosabb mérkőzése a Fradiban. Most pedig így fogalmazott:

Hatalmas eredmény ez a klub történetében

Elmondta továbbá, hogy azt tartja a legnagyobb védésének, amikor a második félidőben lábbal hárított, pedig már-már elindult a másik oldalra. (A jelenet megnézhető az M4 Sporton.) Aztán szinte megkönnyebbülten említette, hogy most hosszabb szünet következik, a Fradi csak három hét múlva játssza a következő mérkőzését az Európa-ligában, akkor majd Belgrádban a Crvena zvezda vendégeként lép pályára.

Dibusz Dénesre ráfér a pihenés. A Ferencváros vasárnap Bicskén vendégszerepel a Magyar Kupában, azt a meccset nélküle is hozza a csapat, utána pedig következik a Nemzetek Ligája. Dibusznak a Monaco ellen mutatott formája ismét arról győzhette meg Marco Rossi szövetségi kapitányt, hogy eljött az idő, amikor a válogatott összeállításának is Dibusszal kell kezdődnie.

Borítókép: Dibusz Dénes hetek óta válogatott formában véd (Fotó: Reuters/Norbert Scanella)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.