Ezúttal nem okozott gondot a Veszprémnek a Porto

A Telekom Veszprém 35-28-ra győzött a portugál Porto otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 21. 22:47
Omar Jahja
Jehja el Deraa
Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém-Paris Saint-Germain Fotó: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Veszprém jól kezdte az idényt, a Bajnokok Ligája első fordulójában a francia Paris Saint-Germaint győzte le. A második fordulóban papíron gyengébb rivális várt a bakonyiakra, de azért a Porto ellen sem ártott az óvatosság, hiszen a portugálok tavaly pontot raboltak a Veszprém Arénából.

A portugáliai meccs negyedénél 6-6 volt az állás, Momir Ilics veszprémi vezetőedzőnek nem tetszett csapata teljesítménye, ezért időt kért. Kétségtelen, a veszprémiek eleinte támadásban és védekezésben sem játszottak olyan szinten, mint egy héttel korábban, a PSG ellen, ám Petar Nenadics vezérletével két 3-0-s sorozatot produkáltak, így a szünet előtt már 15-11-es előnyben voltak a vendégek, és az első félidőt követően szintén négy góllal vezettek.

A második felvonás elején kettesével lőtték góljaikat a csapatok, ráadásul Rodrigo Corrales bravúrosan védett, ezért sem tudtak felzárkózni a portugálok. A magabiztos előny tudatában szebbnél szebb figurákat mutattak be a Magyar Kupa-címvédő bakonyiak, és azok a játékosok is pályára léphettek, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A Porto létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, de így sem tudott komoly ellenállást kifejteni, ennek következtében a vártnál is simábban nyertek a vendégek.

Petar Nenandics nyolc, Bjarki Már Elísson, Rasmus Lauge és Manuel Strlek négy-négy góllal, Rodrigo Corrales 15 védéssel zárt. A hazaiaknál Jack Thurin hatszor talált be.

A két csapat ötödik egymás elleni mérkőzésén egy döntetlen mellett negyedszer győzött a Veszprém.

Az egy vereséggel álló Pick Szeged csütörtökön a francia HBC Nantes vendége lesz, a két sikerrel induló Veszprém pedig jövő szerdán a román Dinamo Bucuresti csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Borítókép: Eddig két meccs, két győzelem a veszprémi mérleg (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.