Mínusz ötről plusz tíz: őrült meccsen nyert a Veszprém

Az esélyeknek megfelelően a Telekom Veszprém nyerte meg a férfikézilabda NB I rangadóját. Momir Ilics csapata sokáig szenvedett a Tatabánya ellen, ötgólos hátrányból kellett felzárkóznia, végül tíz góllal nyert.

Magyar Nemzet
2022. 09. 25. 21:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bátor és pontos játékkal kezdett a vendég Tatabánya Veszprémben: a hetedik percben 7-2-re vezetett Tombor Csaba csapata. A magyar válogatott játékosokra (Székely Márton, Győri Mátyás, Topic Petar, Pedro Rodríguez, Ancsin Gábor, Ubornyák Dávid) építő Tatabánya jól védekezett, a gyors ellenakcióit rendre gólra váltotta, így a 17. percben még 14-10-es előnyben volt. Ezt követően kettős emberelőnybe került a Veszprém, összeállt a védekezése, és három percen belül egyenlített. A szünetben már a Magyar Kupa címvédője vezetett három találattal. 

A második félidőt 4-0-s sorozattal kezdték a bakonyiak, majd újabb két fordulat következett: előbb a Tatabánya egy hatos gólsorozattal felzárkózott, majd a Veszprém 27-26 után ismét ellépett, és magabiztos hajrával eldöntötte a meccset, végül 42-32-re győzött. 

A hazaiaknál Bjarki Már Elísson tíz, Rasmus Lauge Schmidt nyolc, a vendégeknél Rodríguez Álvarez Pedro nyolc, Győri Mátyás hat gólt lőtt.

A Veszprém továbbra is százszázalékos ebben az idényben, az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is megnyerte a mérkőzéseit. 

Fotó: Nagy volt a küzdelem, többször volt szoros az állás (Forrás: Veszprém Megyei Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.