Agyondicsérte a legyőzött fél edzője a Veszprémet

A világ egyik legjobb csapataként méltatta a Telekom Veszprémet Magnus Andersson, a Porto edzője a két gárda szerda esti mérkőzése után. Momir Ilics együttese vendégként is magabiztos, 35-28-as győzelmet aratott és két forduló után százszázalékos a férfikézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában. A B jelű nyolcasban a Szeged csütörtök este a 35-30-ra kikapott a Nantes vendégeként, így továbbra sincs pontja.

Magyar Nemzet
2022. 09. 22. 11:45
null
Fotó: Victor Sousa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Veszprém a világ egyik legjobb csapata, és szerintem az egyik azon kevés csapatok közül, akik megnyerhetik ezt a kiírást – méltatta a magyar csapatot Magnus Andersson, a Porto svéd edője a két csapat szerda esti meccse után, amelyet Momir Ilics együttese a nyolcgólos Petar Nenadics, valamint a tizenöt védést bemutató Rodrigo Corrales vezérletével könnyedén nyert meg 35-28-ra.

– Voltak hibáink a mérkőzés során, ha közelebb tudtunk volna jönni, rögtön belehibáztunk, volt néhány rossz döntésünk védekezésben is, de alapvetően jó volt az összkép. Minden jót szeretnék kívánni Momir csapatának és gratulálok a Veszprémnek – tette hozzá a svéd tréner.

A dicséret teljesen helyénvaló, Momir Ilics sem talált hibát a csapat játékában, s ő is megelőlegezte, ilyen teljesítménnyel sokra viheti a Veszprém.

– Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak a győzelemhez. Nagyon jól játszottunk, főleg a második félidőben. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk is nagyszerű volt. Jó csapatunk van és jól is dolgozunk.

 

Ilyen mentalitással és teljesítménnyel sokáig eljuthatunk a Bajnokok Ligájában.

 

Még egyszer szeretnék gratulálni a játékosaimnak és minden jót kívánok az FC Portónak a jövőben – értékelt a szerb edző.

Ligetvári Patrik is elégedetten nyilatkozott.

– Jól felkészültünk a mai meccsre. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az FC Porto veszélyes csapat, főleg hazai pályán. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel és a győzelemmel is. Elértük azt, amiért jöttünk – mondta a védekezésben alapembernek számító magyar válogatott játékos.

A két forduló után százszázalékos Veszprémre a harmadik BL-meccsén kötelező feladat vár odahaza a Dinamo Bukarest ellen.

A folytatás sem könnyebb a Szegednek

A Pick Szeged útja rögösebb. A első fordulóban hazai pályán kapott ki a Barcelonától (28-35), s csütörtök esti, nantes-i vendégjáték sem ígérkezett könnyűnek. Borut Mackovsek és Luka Stepancic nem tarthatott a csapattal, előbbi sérült, utóbbi a rehabilitációt végzi.

Nantes-ban régi ismerőssel találkozhattak a szegediek, Jorge Maqueda 2018–20 között a Szeged játékosa volt, majd két évig Veszprémben szerepelt. A spanyol jobbátlövő nagy vándor, nyolc klubban is megfordult már, a Nantesben egyszer már játszott három idényt. 

Maqueda hozta a megszokott megbízható játékát, elsősorban nem rajta múlt a hazai siker. Beállóban Bánhidi nem érvényesült igazán, dinamikusabbak, pontosabbak voltak a hazaiak. A Tisza-partiak a meccs elején még vezettek, szünetig jól tartották magukat, akkor 17-15 volt az állás a Nantes javára. A franciák a második félidőben elmentek öt góllal (25-20), utána kapaszkodott a Szeged, de nem volt visszaút, a Nantes végeredményben 35-30-ra nyert. A Szeged két forduló után tehát nullapontos és a harmadik forduló sem ígérkezik könnyűnek a Kiel vendégeként.

Borítókép: Momir Ilics megtapsolta a csapatát (Fotó: João Figueiredo/FC Porto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.