Súlyos vereséget szenvedtek az ukránok

Skócia visszavágott Ukrajnának a világbajnoki pótselejtezőn elszenvedett vereségért, és a Nemzetek Ligája-csoport élére állt.

Magyar Nemzet
2022. 09. 22. 7:34
Lyndon Dykes fejel Scotland Ukraine Nations League
Skócia Ukrajna Nemzetek Ligája 2022 Fotó: uefa.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Skócia és Ukrajna labdarúgó-válogatottja eredetileg márciusban mérkőzött volna egymás ellen világbajnoki pótselejtezőn. A tervezett menetrendet azonban átírta az orosz–ukrán háború.

A meccset júniusban tudták megrendezni és ukrán győzelemmel ért véget. Igaz, végül a háború sújtotta ország válogatottja sem jutott ki a katari világbajnokságra, az ágról Wales kvalifikálta magát.

A pótselejtező időpontjában eredetileg már Nemzetek Ligája-mérkőzésen találkozott volna a skót és az ukrán válogatott, ezt a meccset szerda este pótolták.

Ezúttal a skótok fölénye egyértelmű volt, bár Ukrajna sokáig tartotta a döntetlent. A hetvenedik percben azonban a leshatárról visszalépő John McGinn betalált, majd a hajrában a csereként beküldött Lyndon Dykes két szöglet után is gólt fejelt, így a végére nagy különbség alakult ki a két csapat között.

A győzelemmel Skócia a B ligás csoport élére állt, éppen Ukrajnát megelőzve. A következő két fordulóban, szombaton és kedden természetesen ez a sorrend még változhat.

Nemzetek Ligája, B liga, 1. csoport, 4. forduló

Skócia–Ukrajna 3-0

A csoport állása
1. Skócia 9 pont
2. Ukrajna 7
3. Írország 4
4. Örményország 3

A további program
Szombat: Örményország–Ukrajna 15.00 (tv: Spíler 2), Skócia–Írország 20.45
Kedd: Írország–Örményország 20.45, Ukrajna–Skócia 20.45

A csoport első helyezettje feljut az A divízióba, az utolsó helyezett kiesik a C ligába.

Borítókép: Dykes kétszer is az ukránok kapujába fejelt (Fotó: Uefa.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.