Távozott a budapesti atlétikai vb-t szervező cég vezérigazgatója

Deutsch Péter távozott a 2023-as budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatói tisztségéből.

Magyar Nemzet
2022. 09. 01. 16:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezőbizottság mai sajtóközleménye kiemeli, hogy a magyar atlétaválogatott az idei versenyszezonban rendkívül sikeres volt a müncheni Európa-bajnokságon és a nemzetközi utánpótlás-versenyeken is. A Deutsch Péter által vezetett, éppen a sikeres világbajnoki szereplés érdekében elindított Kiemelt atléta program még az eddigieknél is több figyelmet és energiát követel. A sportvezető ezért döntött úgy, hogy távozik a 2023-as hazai rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatói tisztségéből.

„Eddig is hittünk atlétáink jó szereplésében, de mostanra bizonyossá vált, hogy jó úton járunk, és minden energiánkat arra kell fordítani, hogy a magyar csapat a legjobb körülmények között, a legjobb formában vegyen részt a jövő évi világbajnokságon” – fogalmazott a közleményben Deutsch Péter. „Egy évvel a világbajnokság előtt világossá vált számomra, hogy az előkészítő munka a megfelelő szakmai stábbal kitűnő irányban halad, és nekünk, akik hosszú évtizedek óta élünk és dolgozunk a magyar atlétikában, és hosszú távon szeretnénk képviselni a sportág érdekeit, a világbajnokságig hátralévő időszakban már elsősorban a magyar válogatott részvételére és a sportág népszerűsítésére kell az erőinket koncentrálni” – tette hozzá Deutsch Péter, aki nem mellékesen a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottságának az elnöke.

A Kiemelt atléta program a világbajnoksághoz kötődő sportágfejlesztési programok egyike, és az a lényege, hogy szakmai, anyagi és szervezési hátteret biztosítson a programban részt vevő atlétáknak és sportszakembereknek a felkészüléshez. Célja, hogy az atlétikai világbajnokságok történetének legnagyobb létszámú magyar csapata indulhasson jövőre Budapesten, legalább 25 atléta jusson ki a versenyre, és közülük három-öt döntős is legyen.

A Budapest 2023 Nonprofit Zrt. új vezetőjének személyével kapcsolatos bejelentés a következő napokban várható.

Borítókép: Deutsch Péter az idei Gyulai István Memorial egyik nagy sztárjával, az amerikai Sydney McLaughlinnal (Forrás: Gyulaimemorial.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.