A Dortmund elleni kínos vereség után a Sevilla kirúgta az edzőjét

Hivatalos honlapján jelentette be a Sevilla labdarúgó-csapata, hogy menesztette Julen Lopetegui vezetőedzőt, miután az együttes szerda este hazai pályán 4-1-es vereséget szenvedett el a Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában. A spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitánya hangot adott a szomorúságának.

Magyar Nemzet
2022. 10. 06. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dortmund sima győzelmet aratott Sevillában, félidőben már 3-0 volt az állás a német csapat javára. Julen Lopetegui rögtön a lefújás után, a helyszínen adott tévéinterjúban elárulta, hogy ezzel számára véget ért a munka a Sevillánál.

A közönség megtapsolta őt a stadionban, láthatóan nem úgy búcsúzott, mint egy bukott edző.

Lopetegui 2019 nyarán vette át a Sevilla irányítását, az első idényében rögtön a negyedik helyen zárt a bajnokságban és a BL-be vezette a csapatot, majd onnan az Európa-ligába átcsúszva megnyerte a második számú európai kupát. 2021-ben pedig vele ért el a klub a rekordpontszámát (77) a La Ligában.

 

A Sevilla honlapjának tájékoztatása szerint Lopetegui 89 győzelmet számlált a csapattal, amivel az együttes történetében a harmadik legsikeresebb edző Joaquin Caparros és Unai Emery után.

 

A  mostani idényt mindazonáltal roppant gyengén kezdte a csapat, amely a spanyol bajnokságban a hét forduló alatt a megszerezhető 21 pontból mindössze ötöt gyűjtött be, így a La Liga 17. helyén áll, csak az Almeríát, a Cadízt és az Elchét előzi meg. A BL-ben sem szerepeltek jól, négyet kaptak hazai pályán a Manchester Citytől és immáron a Dortmundtól is, egyetlen pontjukat Koppenhágában szerezték.

– Hálás vagyok a szurkolóknak, a klubnak, a városnak, Monchi elnök úrnak, mindenkinek, aki segített engem ebben a három évben – nyilatkozta Lopetegui. – Gyönyörű időszakot töltöttem Sevillában, sok mindent elértünk együtt. Természetesen szomorú vagyok, hogy távoznom kell, de nincsenek rossz érzéseim senki iránt sem a klubnál.

Angol sajtóhírek szerint Lopetegui nem lesz sokáig állás nélkül, a Premier League-ben szereplő Wolverhampton csaphat le rá, Sevillába pedig a klubot korábban már irányító Jorge Sampaoli érkezhet a helyére. 

Borítókép: Julen Lopetegui a Sevilla edzőjeként a Puskás Arénában rendezett 2020-as Európai Szuperkupa előtt (Fotó: Illyés Tibor/MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.