Zubkov is megszólalt a Real Madrid elleni látványos gólja után

A Real Madrid 2-1-re legyőzte hazai pályán a Sahtar Donyeck csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában szerdán, de a volt Fradi-támadó, Olekszandr Zubkov gólja után Carlo Ancelottinak a félidőben figyelmeztetnie kellett a madridi sztárokat.

Magyar Nemzet
2022. 10. 06. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sima meccsnek indult a Real Madrid számára , hiszen és Vinicius Junior góljaival már az első fél óra után 2-0 volt az állás a címvédőnek. A 39. percben aztán a Fradit a nyáron elhagyó Zubkov látványos, akrobatikus mozdulattal lőtte a labdát a Real kapujába, és a meccs hirtelen újra nyílttá vált.

– Szükség volt rá, hogy a félidőben figyelmeztessem a játékosokat, hogy a meccs még nem ért véget – ismerte el Carlo Ancelotti a mérkőzés után. A Real Madrid edzőjének szavai megtették a hatásukat, a csapat 2-1-re csak megnyerte a meccset.

Zubkov számára viszont alighanem életre szóló élmény a Santiago Bernabéuban szerzett gólja.

– Mindig fantasztikus érzés gólt szerezni egy ilyen nagy klub ellen, amelynek ráadásul ennyi rajongója van – fogalmazott Zubkov. – Csak akkor lehetett volna jobb ez az este, ha pontot is szerzünk Madridban. A Real fölényben játszott az első fél órában. Idegesek voltunk és tapasztalatlanok. Ezen a szinten minden hibának ára van. Kicsit jobban ment a játék, amikor már megnyugodtunk.

Ancelotti elmondta, hogy a Sahtar ellen kicsit csökkentettek a tempón, mert nem lehet mindig 100 százalékos hőfokon égni, a lényeg, hogy hozták a kötelezőt. – Fontos volt, hogy ellenőrzés alatt tartsuk a csoportot, mert így könnyebben tudunk a La Ligára koncentrálni a következő hetekben. A csapatom csak akkor lazít kicsit, amikor megteheti. Ez normális volt ezen az estén, amelyen egyébként jól játszottunk – értékelt Ancelotti, aki Valverde és Kroos játékát név szerint is kiemelte.

A Real háromból három győzelemmel vezeti az F csoportot és a jövő héten a Sahtar elleni varsói visszavágón le is zárhatja a továbbjutás kérdését.

– Jövő héten Varsóban rengeteg ukrán szurkoló lesz kint a lelátókon, nem lesz könnyű meccs, de meg kell mutatnunk, milyen fából faragtak minket – tekintett előre Igor Jovicsevics, a Sahtar edzője. – Azt gyanítom, hogy az Ukrajnáért harcoló emberek közül sokan Sahtar-szurkolók, és a legkevesebb, amit megtehetünk értük, hogy büszkévé tesszük őket. Szerintem most sokan lehetnek büszkék tekintettel arra, ahogyan játszottunk a Real ellen.

Borítókép: Zubkov gólt szerez a Real Madrid ellen (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.