A Milant kiütötte a Chelsea, de még hosszú út vár rá a BL-ben

Kis túlzással az életéért küzdött a Chelsea az AC Milan elleni BL-meccsen szerdán, hiszen a Dinamo Zagreb és a Salzburg ellen összesen csak egy pontot szerzett az első két meccsen, így nagy szüksége volt a győzelemre. Végül sima, 3-0-s angol siker született a legerősebbnek tartott csoportrivális ellen, Graham Potter vezetőedző érthetően elégedetten értékelt.

Magyar Nemzet
2022. 10. 06. 8:19
null
Chelsea's English midfielder Raheem Sterling (L) fights for the ball with AC Milan's Italian midfielder Sandro Tonali during the UEFA Champions League Group E football match between Chelsea and AC Milan at Stamford Bridge in London on October 5, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) Fotó: AFP/ Glyn KIRK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez egy jól sikerült este volt számunkra, muszáj volt jól játszanunk – fogalmazott Graham Potter, aki edzői pályafutása első győzelmét aratta a Bajnokok Ligájában. – A játékosok hozzáállása fantasztikus volt, de elég idegesen kezdtük a meccset, az első öt perc nem volt az igazi. Annyira akartunk bizonyítani, hogy ez volt az eredménye. Az első gól fontos volt, a második után pedig levegőhöz jutottunk.

A kirúgott Thomas Tuchel helyére szeptember 8-án kinevezett Potter először küldte pályára a nyáron a Napolitól 38 millió euróért szerződtetett Kalidou Koulibalyt, akivel a védelem sokkal stabilabbá vált, amit a kapott gól nélküli meccs is bizonyít. 

– Összességében, csapatszinten nyújtottunk jó teljesítményt – reagált Potter. – Az első félidő végét leszámítva nem volt sok helyzete a Milannak. Ez sokat elmond arról, milyen hatékonyan és egységesen védekeztünk. Fontos győzelem volt, de még hosszú út áll előttünk a BL-ben.

Való igaz, a Chelsea a zágrábi vereség és a Salzburg elleni, hasonlóan csalódást keltő hazai döntetlen után először tudott nyerni a csoportkörben, s jelenleg négy ponttal a második helyen áll az osztrák bajnok mögött egy ponttal lemaradva.

Négy pontja van a Milannak is, amelynek edzője, Stefano Pioli szerint csapata túl sok hibát követett el a Stamford Bridge-en. 

– Jobban kellett volna teljesítenünk, annyi szent – jelentette ki Pioli. – Nem kezdtünk rosszul, de utána elvesztettük a ritmust, úgy követtünk el hibákat, hogy nem is voltunk nyomás alatt. Hogy voltak hiányzóink, az lényegtelen, azt hittem, hogy a csapat készen áll erre a meccsre. Folyton elvesztettük a labdát vagy rosszul passzoltunk, amivel túl sok lehetőséget adtunk a Chelsea-nek. A vereségek jó alkalmat adnak a tanulásra, a javunkra kell fordítanunk, és szombaton a Juventus elleni rangadón máris javíthatunk.

Borítókép: a chelsea-s és a milanos Sandro Tonali harca a labdáért a Stamford Bridge-en rendezett BL-meccsen (Fotó: AFP/ Glyn Kirk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.