A volt Fradi-támadó alaposan ráijesztett a Real Madridra a BL-ben

Olekszandar Zubkov egy héten belül kétszer vette be a Real Madrid kapuját, és ezúttal csaknem győzelmet ért a gólja a Sahtar Doneck számára. A spanyol sztárcsapat a 95. percben egyenlített ki, és ezzel vereség helyett továbbjutást ünnepelhetett. A legjobb tizenhat közé jutott a Manchester City is, amelynek Erling Haaland helyett ezúttal a Dortmund kaparta ki a gesztenyét. A Chelsea idegenben is legyőzte a Milant, és a csoportja élére állt.

Magyar Nemzet
2022. 10. 11. 22:59
ANCELOTTI, Carlo
Varsó, 2022. október 11. Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport negyedik fordulójában játszott Sahtar Donyeck - Real Madrid mérkõzésen Varsóban 2022. október 11-én. MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski Fotó: Leszek Szymanski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete a Graham Potter vezette Chelsea sima győzelmet aratott hazai pályán a tartalékos Milan ellen, amelynek a sorsa lényegében már 18. percben megpecsételődött a visszavágón. Ekkor a volt chelsea-s Fikayo Tomori lerántotta Mason Mountot, amiért piros lap és büntető járt. Noha az ítélet jogossága megalapozottnak tűnt, a Milan játékosai nem fogadták el a döntést, járt az élen a balhéban, ami miatt Jorginho csak percekkel később tudta elvégezni a tizenegyest – nem zavarta meg a közjáték, megszerezte a vezetést a Chelsea-nek.

A 34. percben pedig már el is dőlt a meccs, miután a Kovacic, Mount, Aubameyang úton járt a labda, és az utóbbi bevette a Milan kapuját. 

Innentől az angolok rutinosan tartották az eredményt az emberhátrányban játszó hazaiak ellen. A Chelsea a 2-0-s győzelmével átvette a vezetést a csoportban, miután a Dinamo Zagreb és a Salzburg csatája döntetlennel ért véget. Két fordulóval a vége előtt itt még mind a négy csapat továbbjuthat és el is bukhat.

E csoport:
AC Milan (olasz)–Chelsea (angol) 0-2, gólszerző: Jorginho (21. - tizenegyesből), Aubameyang (34.), kiállítva: Tomori (18., AC Milan)
Dinamo Zagreb (horvát)–Salzburg (osztrák) 1-1, gólszerző: Ljubicic (40.), illetve Seiwald (12.)

Az állás: 1. Chelsea 7 pont, 2. Salzburg 6, 3. AC Milan 4 (4-7), 4. Dinamo Zagreb 4 (3-5)

Az F csoportban a Real Madridnak már egy döntetlen elég volt a biztos továbbjutáshoz a Sahtar Doneck elleni varsói meccsen, és Carlo Ancelotti hangsúlyozta is, hogy mielőbb szeretne pontot tenni a BL-csoport kérdéskörének a végére, hogy a bajnokságra koncentrálhasson. A madridi sztárok talán túlságosan is ezt tették, és a vasárnapi Barcelona elleni El Clásico járhatott a fejükben, ugyanis a volt ferencvárosi Olekszandr Zubkov (a mezőny egyik legjobbja) góljával hátrányba kerültek a második félidő legelején – az ukrán támadó a múlt héten Madridban is gólt szerzett. Nagy különbség, hogy akkor 2-0-s hátrányban szépítőt, ezúttal viszont majdnem győztest.

A Real csak a 95. percben tudott kiegyenlíteni, beadása után fejelt a kapuba, miközben összeütközött a kapussal, majd a madridi védő fejéből ömlött a vér. Fájdalmait enyhíthette, hogy ezzel a góllal továbbjutott a királyi gárda. A második helyre pedig immáron az RB Leipzig pályázik a legjobb eséllyel, miután idegenben is legyőzte a Celticet. A sérült természetesen nem volt a keretben, végig, a 76. percig volt a pályán Galasgow-ban, ahol Timo Werner és Emil Forsbeg hajrábeli góljával harcolta ki a sikert a német együttes.

F csoport:
Sahtar Doneck (ukrán)–Real Madrid (spanyol) 1-1, gólszerző: Zubkov (46.), illetve Rüdiger (95.)
Celtic (skót)–RB Leipzig (német) 0-2, gólszerző: Werner (75.), Forsbeg (84.)

Az állás: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 10 pont, 2. RB Leipzig 6, 3. Sahtar Donyeck 5, 4. Celtic FC 1

A Manchester Citynek ezúttal nem kaparhatta ki a gesztenyét a Köbenhavn ellen, de megtette ezt a Dortmund a Sevilla ellen. Az angoloknak ugyanis a csalódást keltő döntetlen úgy ért máris továbbjutást, hogy a spanyolok nem tudtak győzni Németországban. A Dortmund a múlt héten kiütötte a Sevillát idegenben, ami Julen Lopetegui állásába került, és az andalúziai csapat igyekezett visszavágni, de a vezető góljára Bellingham hamar válaszolt. Így a City már ott van a legjobb tizenhat között, és ettől már a Dortmundot is csak egy hajszál választja el.

G csoport:
Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) 0-0, kiállítva: Gómez (30., Manchester City)
Dortmund (német)–Sevilla (spanyol) 1-1, gólszerző: Bellingham (35.), illetve Nianzou (18.)

Az állás: 1. (már továbbjutott) Manchester City 10 pont, 2. Borussia Dortmund 7, 3. Sevilla 2 (2-9), 4. FC Köbenhavn 2 (0-8)

Noha most megint az a slágertéma, hogy helyrehozhatatlanul bánatos Párizsban és távozni szeretne, a Benfica ellen megszerezte a 31. BL-gólját a klub mezében, amivel új rekordot állított fel a PSG történetében. A francia csatár tizenegyesgóljára hasonlóan büntetőből válaszolt Joao Mario a második félidőben. Mivel a Juventus óriási meglepetésre kikapott Izraelben, az esetleges győzelem mindkét csapatnak továbbjutást jelentett volna, de a biztos tavaszi folytatást jelentő gól egyik oldalon sem született meg. Így aztán még pislákol a remény a Juventus számára is.

H csoport:
Maccabi Haifa (izraeli)–Juventus (olasz) 2-0, gólszerző: Atzili (7., 42.)
Paris Saint-Germain (francia)–Benfica (portugál) 1-1, gólszerző: Mbappé (40. - tizenegyesből), illetve Joao Mario (62. - tizenegyesből)

Az állás: 1. PSG 8 pont (7-4), 2. Benfica 8 (6-3), 3. Juventus 3 (5-7), 4. Makkabi Haifa 3 (4-8)

Borítókép: Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője a varsói meccsen (Fotó: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.