Haaland nélkül a City nem harcolta ki a továbbjutást

Miután az előző héten kiütötte a dánokat, ezúttal nem bírt a Köbenhavnnal a Manchester City a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének keddi mérkőzésén. Tovább folytatódott a Juventus vesszőfutása, az olaszok 2-0-ra kaptak ki a Maccabi Haifa vendégeként.

Magyar Nemzet
2022. 10. 11. 20:55
FC Copenhagen vs Manchester City Erling Haaland
epa10236825 Manchester City's Erling Haaland after the group G Champions League soccer match between FC Copenhagen and Manchester City FC in Copenhagen, Denmark, 11 October 2022. EPA/Liselotte Sabroe DENMARK OUT Fotó: Liselotte Sabroe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Odahaza már a hetedik percben bevette a Köbenhavn kapuját a Manchester City, vendégként – és nélkül a kezdőcsapatban – már lassabbra vették a tempót a világoskékek, és távoli bombájával csak a tizenegyedik percben kerültek előnybe. Nem örülhettek azonban sokáig a vezetésnek a vendégek, Rijad Mahrez kezezése miatt elvették a találatot. Az algériai szélső később újabb gólszerzési lehetőségtől fosztotta meg a csapatát. Nicolai Boilesen kézzel ért a labdához a saját tizenhatosán belül, Mahrez végezte el a megítélt tizenegyest, de Kamil Grabara eszén nem tudott túljárni.

Pep Guardiola a 30. percben pedig már nemcsak a kihagyott lehetőségek miatt pironkodhatott, hanem a City megfogyatkozása miatt is. Sergio Gómez ment idő előtt zuhanyozni, miután utolsó emberként lerántotta Hákon Arnar Haraldssont. A dánok ezek után sem igazán tudtak helyzeteket kialakítani, nem változott az állás az első félidőben.

A második játékrészben leginkább volt aktív, több lövéssel is próbálkozott, de volt, hogy az oldalhálót találta el, esetleg Grabara látványos mozdulattal hárított. A meccs hajrájában Joao Cancelo lövésénél kellett résen lennie a hazai kapusnak. A másik oldalon Edersonnak nem akadt védenivalója.

A Köbenhavn így az előző heti 5-0-s zakó után ezúttal pontot csent a Manchester Citytől, amely tíz ponttal a G csoport élén áll, de egyelőre nem jutott tovább. A dánok – átmenetileg legalábbis – a harmadik helyre léptek előre.

Bajnokok Ligája, csoportkör, G csoport, 4. forduló:
Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) 0-0
kiállítva: Gómez (30., Manchester City)

A Juventus a múlt héten Torinóban, a Maccabi Haifa ellen szerezte meg első pontjait a csoportkörben. Úgy tűnik, ez csak pillanatnyi kilengés volt, és nem indult el felfelé a Zebrák szekere, mivel vendégként már nem bírtak az izraeli csapattal. Omer Atzili egymaga két góljával lerendezte a Juventust, amely négy forduló után csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a tabella utolsó helyén álló Maccabi Haifát.

Bajnokok Ligája, csoportkör, H csoport, 4. forduló:
Maccabi Haifa (izraeli)–Juventus (olasz) 2-0 (2-0)
gólszerzők: Atzili (7., 42.)

 

Borítókép: Erling Haaland nem lépett pályára Koppenhágában (Fotó: EPA/Liselotte Sabroe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.