Fucsovics Márton szakított az edzőivel, az érintettek nem beszélnek

A világranglistán jelenleg 91. játékos három év után szakított Nagy Zoltánnal és Jancsó Miklóssal.

Magyar Nemzet
2022. 10. 19. 20:13
2022 US Open - Day 1
GSE-MTS-SPO-TEN-WTA-2022-US-OPEN-DAY-1 Fotó: Getty Images via AFP/JAMIE SQUIRE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nem Nagy Zoltán és Jancsó Miklós edzői, a Davis-kupa-válogatott játékos három év után szakított az edzőpárossal – közölte szerda este a Magyar Teniszszövetség Facebook-oldala. A hírt mindkét tréner megerősítette, és már egyikőjük sem utazott el Fucsoviccsal a nápolyi ATP 250-es tornára, ahol a játékos jelenleg is versenyez. A válás okairól a trénerek egyelőre nem beszéltek, mint fogalmaztak, egy-két hét múlva vár rájuk egy tisztázó beszélgetés.

Nagy Zoltán, a Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya – aki 2023 decemberéig tölti be ezt a posztot – hozzátette, reméli, Fucsovics nemzeti csapatban való szereplését nem befolyásolja a döntése.

A 30 éves Fucsovics Márton a férfiteniszezők világranglistáján a jelenlegi 91. helyével a legmagasabban jegyzett magyar játékos, 2019-ben a 31. helyen is állt a rangsorban.

Fucsovics Márton szerdai első fordulós mérkőzése egyébként Nápolyban félbeszakadt. Honfitársunk a kínai Csang Cse-csennel találkozott, az első szettet az ázsiai teniszező nyerte 6:4-re, második játszmában pedig 2:2-es állásnál nem folytatták a felek. Internetes hírforrások arról számoltak be, hogy a rendkívül magas páratartalom miatt csúszóssá, ezzel együtt sérülésveszélyessé vált a pálya, ezért döntöttek a szervezők a program csütörtökre halasztásáról. Kedden hasonló ok miatt csúszott a menetrend.

Borítókép: Fucsovics Márton három év után szakított edzőivel (Fotó: Getty Images via AFP/Jaime Squire)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.