Gulácsi Péter térdét megműtik a hétvégén

A német élvonalban szereplő RB Leipzig labdarúgócsapata péntek délelőtt a Twitter-oldalán közölt újabb információkat a szerdán megsérült Gulácsi Péter állapotáról.

Magyar Nemzet
2022. 10. 07. 11:53
RB Leipzig - Celtic Glasgow Gulácsi Péter
05 October 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group stage, Group F, Matchday 3, RB Leipzig - Celtic. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi is carried off injured. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig szerdán, a Celtic elleni 3-1-es győzelemmel a harmadik fordulóban megszerezte első pontjait a Bajnokok Ligája csoportkörében, de a német gárdánál nem lehetett maradéktalan az öröm, mert közben elveszítette a csapatkapitányát . egy rosszul sikerült mozdulatot követően a tizedik percben a földre rogyott és a térdéhez kapott. A magyar kapust hordágyon vitték le a pályáról, és a mérkőzést követően kiderült, hogy Gulácsi elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében, ezért várhatóan hosszú hónapokig nem lesz bevethető.

A lipcsei együttes péntek délelőtt közölt újabb információt a 32 éves játékosról. A Twitter-bejegyzés szerint Gulácsi térdét vasárnap megműtik Innsbruckban, ezt követően pedig a jövő hét második felében Lipcsében kezdődik meg a rehabilitációja.

„Térj vissza erősebben, kapitány!” – üzenték a klub közösségi oldalán válogatottunk hálóőrének.

A német gárda a szerdai győzelmével az F csoport harmadik helyére lépett előre, jövő kedden 21 órakor ismét a Celtickel küzd meg, ezúttal idegenben.

A csoport állása: 1. Real Madrid 9, 2. Sahtar Donyeck 4, 3. RB Leipzig 3, 4. Celtic 1.

 

Borítókép: Gulácsi Pétert hordágyon vitték le a pályáról (Fotó: AFP/DPA/Jan Woitas)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.