Így még nem fütyülték ki a Pick Szegedet a szurkolói, mint ma este

A Pick Szeged hazai pályán 41-29-re kikapott a dán Aalborgtól a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 10. 06. 21:01
BOMBAC, Dean
Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Aalborg HB Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája csoportkörében a Pick Szeged az első három meccsét elveszítette, így nem jó előjelekkel fogadta az Aalborgot. A magyar bajnoki címvédő azonban most remekül kezdett, 3-0-ra elhúzott, s bár egyik ujja már az ötödik percben megsérült, a helyére beállt Rosta Miklós is eredményes volt a beállóposztról. A dánok gyorsan rendezték soraikat, Mikkel Hansen vezérletével a 16. percben egyenlítettek, a szünetben pedig már ők vezettek 17-15-re. Ráadásul a második félidőt ők kezdték 3-0-s sorozattal. Hazai oldalon egyre több volt a rontott lövés, a technikai hiba, az eladott labda. A 38. percben már hét találat volt a különbség, de még rosszabb lett a helyzet. Az utolsó percben, 11 gólos hátránynál jó néhány hazai szurkoló fehér zsebkendőt lobogtatott a megadás jeleként, a végén, a 41-29-es vereség után pedig a Pick Aréna 5300 fős közönsége kifütyülte a csapatot – és ilyen hangerővel még nem fütyülték ki a szegedi együttest.

A házigazdáknál Mario Sostaric hat góllal, Mikler Roland kilenc, Mirko Alilovic két védéssel zárt. A túloldalon Sebastian Barthold és Mikkel Hansen egyaránt tíz gólt lőtt, Mikael Aggefors 12, Simon Gade öt lövést hárított.

– Ahogy eddig, a kezdéssel most sem volt baj a BL-ben, vezetni tudtunk. Az első félidő vége, illetve a második eleje viszont borzalmas volt, öt góllal elhúzott az ellenfél, onnantól már semmi nem sikerült. Lehet nyerni és veszíteni, de ilyen vereséget nem lehet szenvedni, főleg a saját közönségünk előtt. Annak ellenére, hogy rengeteget dolgoztunk, mélyre süllyedtünk, négy vereséggel állunk. Nem mutattuk meg azt a karaktert, amit a közönségünk megérdemel. Gyakorlatilag legyilkoltak minket a gyorsindításokkal és a könnyű gólokkal. Szörnyű érzés ez nekünk, elnézést kérünk mindenkitől! – nyilatkozta Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője a klub honlapján.

– Amit a pályán látott a közönségünk, az nem szakmai probléma – a küzdés, a harc, a visszafutás… Széthullottunk a második félidőre, ráadásul ez nem először történt meg a szezonban. Nem értjük, mi ennek az oka, pedig rengeteget beszélgetünk róla. Valahogy ki kell jönnünk ebből az óriási mélységből! – mondta Bánhidi Bence.

A szegedieknek volt már ennél hosszabb vereségsorozatuk a BL-ben, ugyanis a 2009/10-es idényben, majd 2011-ben is hat meccset veszítettek egymás után, de 41 gólt még soha nem kaptak. Az eddigi negatív rekordjuk 1997-ben született, amikor 40-17-re maradtak alul a Barcelonával szemben.

A B csoportban négy vereséggel álló Szeged október 26-án a norvég Elverumot fogadja, az A csoportban négy sikerrel álló Telekom Veszprém pedig másnap a német bajnok Magdeburgot látja vendégül a csoportkör ötödik fordulójában.

Borítókép: A szegedi Dean Bombacot itt Mads Hoxer Hangaard tartóztatja fel (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.