Magyar válogatott futballista is a tisztogatás áldozata lett

A Dunaszerdahely vezetősége nem ment el szó nélkül amellett, hogy a DAC egy másodosztályú csapattól vereséget szenvedve kiesett a Szlovák Kupából. A klub közleménye szerint két játékost is kitettek a felnőttcsapat keretéből, az Új Szó úgy tudja, az egyikük a magyar Balogh Norbert.

Magyar Nemzet
2022. 10. 21. 10:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovák élvonal egyik legerősebb klubja, a magyar hátterű DAC még kedden óriási meglepetésre kiesett a Szlovák Kupából, miután 2-1-re kikapott a másodosztályú Homonna vendégeként. Ez tényleg nagy blama, még akkor is, ha a csapat a bajnokságban is hullámzóan szerepel, bár még így is a harmadik helyen áll mindössze két ponttal lemaradva a Spartak Trnavától, amely ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott, és az élen álló Slovan Bratislava előnye is csak hat pont.

 

 

Külföldön a Dunaszerdahely alkalmazza a legtöbb magyar futballistát, szám szerint ötöt: a kapus Veszelinov Dániel mellett Kalmár Zsoltot, Szendrei Ákost, Szánthó Regőt és Balogh Norbertet. Nemrég még ott játszott Hahn János is, ám ő hazajött Paksra. Az első csapat keretében ez a szám tovább csökkent, ugyanis a klubvezetés nem ment el szó nélkül a kupában elszenvedett kudarc mellett. Erről a hivatalos honlapján jelentett meg közleményt, amelyben Jan Van Daele, a DAC 1904 sportigazgatója ezt nyilatkozta:

„Klubként mindent megteszünk a játékosainkért, olyan szakmai feltételeket teremtettünk, amelyekkel Közép-Európában kevés klub büszkélkedhet. 

Az az érzésünk támadt azonban, hogy minél többet adunk a játékosoknak, annál kevesebbet kapunk vissza tőlük. Ennek véget kell vetni. Az utolsó csepp a pohárban a Homonnán elszenvedett kupakudarc volt, amely után úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal elbúcsúzunk két játékosunktól, akiket átmenetileg kizártunk az első csapat keretéből. 

További intézkedésként a csapat megtámogatja a szurkolóinak az őszi idényben hátralévő két idegenbeli mérkőzés – Besztercebánya és Trencsén – belépőjegyeinek árát az utazás költségeivel együtt. Ezenkívül további intézkedéséket is foganatosítunk, melyeket klubon belül kezelünk.”

Az Új Szó című felvidéki újság kérdésére a klub nem kívánta elárulni a két érintett futballista nevét, a lap azonban úgy tudja, hogy egyikük a kétszeres magyar válogatott Balogh Norbert. A 26 éves támadót Adrián Gula vezetőedző már a félidőben lecserélte Homonnán, korábban pedig néhány alkalommal még a meccskeretbe sem került be, holott nem volt sérült. Balogh Norbert februárban érkezett Dunaszerdahelyre a Bp. Honvédtól, előbb kölcsönbe, majd véglegesen, azóta 24 tétmérkőzésen lépett pályára, két gólt szerzett és két gólpasszt adott.

Andrejs Ciganiks és Balogh Norbert – akit néhány éve Maurizio Zamparini, a Palermo korábbi elnöke a magyar Cavaninak nevezett – a döntés értelmében a DAC somorjai fiókcsapatában szerepel majd, amely a másodosztály tagja. Érdekesség, hogy Somorja továbblépett a Szlovák Kupában, a Fortuna Ligában szereplő Zsolnát győzte le 2–1-re.

„A szerdai Somorja–Zsolna kupatalálkozón a hazaiak továbbjutásáról a DAC Akadémiáról kikerült játékosok góljai döntöttek, aminek rendkívül örülünk. Ez a mérkőzés is bizonyította, mennyire fontos a megfelelő mentalitás a labdarúgásban. A helyes út számunkra az, amit Somorján láttunk” – zárta le a közleményt Jan Van Daele.

Borítókép: Balogh Norbert sorsa egyelőre bizonytalan (Fotó: Facebook/DAC 1904)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.