Balogh, Koszta és Bolla is góllal öregbítette a magyar légió hírnevét

A Bundesliga magyarjai közül mindenkinek volt oka valamiért szomorkodni a múlt héten, de akadt, aminek örülhettek is. Ezúttal is találunk gólszerzőket a külföldön játszó honfitársaink között, Bolla Bendegúz, Balogh Norbert és Koszta Márk talált az ellenfelek kapujába, utóbbi két mérkőzésen is megtette ezt.

2022. 04. 25. 6:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete a Bundesliga magyarjainak a remek hétvégéjéről számoltunk be – ezúttal nagyot fordult velük a világ. A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket alkalmazó RB Leipzig és a Sallai Rolandot a soraiban tudó Freiburg hívei aligha zárták a hetet boldogan, egyedül Union Berlinjének volt oka az ünneplésre. Az utóbbi ráadásul gyorsan bosszút állt a lipcseieken, akik a hét közben legyőzték őt a Német Kupa elődöntőjében.

De menjünk sorjában! Eldőlt, hogy mindenféleképpen lesz magyar kupagyőztes futballista Németországban. Kedden a Freiburg Hamburgban 3-1-re legyőzte a másodosztályú hazai csapatot az egyik elődöntőben, amelyen 64. percet tölthetett a pályán. Ez volt a kulcs, hiszen a másik elődöntőben két magyar érdekeltségű csapat csapott össze, az RB Leipzig mindhárom magyarjával a kezdőben fogadta az Union Berlint, amelybe Schäfer András a 64. percben állt be, és a házigazdák 2-1-re nyertek, Szoboszlai Dominikot a 62. percben lecserélték.

 

 

Ezután következett a bajnokság 31. fordulója, amelyben az RB Leipzig ismét vendégül láthatta az Union Berlint, a hazai együttesben és végigjátszotta a mérkőzést, a 75. percben állt be, a vendégeknél pedig Schäfer András kezdett, és 68. percet tölthetett el a pályán. Mint már szó volt róla, a berliniek bosszút álltak, most ők nyertek 2-1-re. A Freiburg, amelyben Sallai Roland 89 percet kapott, kétgólos hátrányba került, ám onnan fordítani tudott, és úgy tűnt megszerzi a bajnokok Ligája-helyezésért vívott harcban roppant fontos három pontot, ám a Mönchengladbach a hosszabbításban 3-3-ra tudta menteni a meccset. A még BL-t érő negyedik helyen a Leipzig áll 54 ponttal, utána a Freiburg következik 52-vel, az Union Berlin a hatodik 50 ponttal.

 

 

Cipruson zajlik a bajnokság rájátszása. A felsőházban az AEK Larnaca 1-0-ra győzte le az Anorthsziszt, előbbiben Gyurcsó Ádámot a 88. percben, utóbbiban Novothny Somát a szünetben cserélték le. Az olasz másodosztályban a Pisa Nagy Ádámot végig a pályán tartva 3-1-re nyert a Como ellen, de így is csak ötödik helyen várja a következő, hétfői fordulót. A horvát élvonalban szerdán a Hajduk Split 1-0-ra megnyerte a Dinamo Zagreb elleni rangadót, Lovrencsics Gergő a 88. percben lépett pályára, vasárnap viszont csak 0-0-t játszott a Slaven Belupo otthonában, a magyar védőt a 69 percben cserélték be, a csapat pedig így maradt a harmadik helyen. Annak ellenére, hgy az előtte álló NK Osijek 3-1-re kikapott Rijekában, az eszéki csapatban Kleinheisler László kezdett, és a 63. percben adta át a helyét másnak.

Az angol másodosztályban a Barnsley már menthetetlen, az utolsó helyen álló csapat a héten kétszer is kikapott, először hazai pályán a Peterborough-tól 2-0-ra, Callum Styles 80 percet kapott ezen a találkozón, pénteken pedig Huddersfieldben szenvedett 2-1-es vereséget, a magyar válogatott középpályás a 70. percben lépett pályára, és ő szerezte csapata szépítő gólját.

 

CALLUM STYLES GÓLJA 1:55-NÉL

Két meccset játszott a svájci élvonalban a Basel is, a Sionban 0-0-ra végződött találkozót végigjátszotta, a Luzern 3-0-ás legyőzését viszont a kispadról követhette végig. A Grasshoppers a Lausanne-t fogadta és győzte le 3-1-re, Bolla Bendegúz kezdett, és a 91. percben ő lőtte csapata harmadik gólját. Szerbiában a Partizan Beograd a Csukaricskit látta vendégül, és Holender Filipet a 60. percben bevetve 3-1-re le is győzte. A török Fenerbahce 6-0-ra lelépte idegenben a Rizespor együttesét, sérült, és úgy néz ki, ebben az idényben már nem is léphet pályára. 

Koszta Márk ugyan nem tagja a válogatott keretnek, ám érdekes lehet a szereplése a távoli Keleten. Nemrég szerződött a dél-koreai Ulszan Hyundai csapatához, amelyben hétfőn a 73. percben beállva játszott otthon az ázsiai Bajnokok Ligájában, a vendég malajziai Johr DT 2-1-re győzött, utána ugyancsak a BL-ben és ugyancsak hazai környezetben a kínai Kuangcsou olt az ellenfél, Koszta kezdett, a csapata 3-0-ra nyert, ő szerezte az első gólt, a 67. percben pedig lecserélték. Vasárnap már sor is került a visszavágóra, Kosztáék idegenben 5-0-ra verték el a kínai együttest, a magyar támadó a második gólt jegyezte, és a 66. percben cserélték le. 

 

KOSZTA MÁRK GÓLJA A KUANGCSOU ELLENI HAZAI MECCSEN

Az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben három magyar válogatott labdarúgó játszik. Illetve, ez most Schön Szabolcsra nem igaz, mert az FC Dallas nélküle verte meg 2-1-re a Houson Dynamót, a csatár a kispadot koptatta. Végigjátszotta viszont a meccsét a Philadelphia Unionban a CF Montréal ellen, a végeredmény 1-1 lett, a Kansas City pedig Sallói Dániellel a soraiban sovány 0-0-ra végzett otthon a Columbus Crew-val. 

A Slovan Bratislava a múlt hétn már behozhatatlan előnyre tett szert a szlovák bajnokágban, így már bajnokként látogatott el a nagy rivális Dunaszerdahely otthonába. A hazai csapatban Veszelinov Dávid védett, Balogh Norbert és Szánthó Regő kezdett, utóbbit előbbit a 78., utóbbit a 69. percben cserélték le. Balogh Norbert szerezte a DAC első góljá az első félidő hosszabbításában, majd adott egy gólpasszt is, a csapata pedig 2-0-ra megnyerte a presztízsrangadót, a vendégeknél Holman Dávid a 76. percben állt be. A hazai csapatnál Kalmár Zsolt, Szendrei Ákos és Hahn János sérült.

Borítókép: Balogh Norbert, a Dunaszerdahely csatára ünnepli a gólját (Fotó: Nemzeti Sport/Lelkes Ernő)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.