Megvan az első NB I-es csapat, amely kiesett a Magyar Kupából

A Vasas jutott be elsőként a legjobb tizenhat közé a Magyar Kupában, miután kedden 2-1-re legyőzte a Nyíregyházát. Meglepetésre nem követte a Kecskemét, amely Győrben 1-0-ra kikapott, és ezzel kiesett. A többi mérkőzést szerdán játsszák le.

2022. 10. 18. 19:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vezetett sima út a Vasas számára a következő körbe. A Magyar Kupában ezekben a napokban a tizenhat közé jutás a tét, tehát sok az alacsonyabb osztályú csapat, és az angyalföldiek az NB II-es Nyíregyháza vendégei voltak, amely nem adta olcsón a bőrét. A Vasas fél óra elteltével tizenegyeshez jutott, ebből Radó András a kaput sem találta el, ám a 42. percben Zimonyi Dávid megszerezte a vezetést neki. Egy óra telt el, amikor a hazai csapat Gresó Mátyás szép lövésével egyenlített, a vendégek a 81. percben újra előnyhöz jutottak Otigba Kennethnek köszönhetően, és bár a hazai csapat mindent megtett érte, nem tudott kiegyenlíteni.

A másik tegnapi meccsen a bajnokság meglepetéscsapata, a Kecskemét újabb meglepetéssel rukkolt elő, igaz, rá nézve kellemetlennel. Győrben a másodosztályba tartozó ETO Kiss Bence remek egyéni alakítása után, a 39. percben lőtt góllal nemcsak a vezetést, hanem a győzelmet is megszerezte. A KTE inkább csak erőlködött, a találkozó nagy részében egyáltalán nem érződött az osztálykülönbség a javára, és ezzel az első búcsúzó NB I-es csapatként kiesett.

Magyar Kupa, a 16 közé jutásért. Kedd: Nyíregyháza (NB II)–Vasas 1-2, ETO FC Győr (NB II)–Kecskemét 1-0. Szerda: Iváncsa (NB III)–Ferencváros 13.00 (tv: M4 Sport), Balatonfüred (NB III)–Paks 13.30, Budafok (NB II)–Szeged (NB II) 13.30, Debreceni EAC (NB III)–Debreceni VSC 13.30, ESMTK (NB III)–Siófok (NB II) 13.30, Felsőzsolca (megyei I.)–MTK (NB II) 13.30, Mosonmagyaróvár (NB II)–Kisvárda 13.30, Nagyatád (megyei I.)–Monor (NB III) 13.30, Nagykanizsa (NB III)–Békéscsaba (NB II) 13.30, Nyergesújfalu (megyei I.)–Mezőkövesd 13.30, Ajka (NB II)–Újpest 17.00, Haladás (NB II)–Bp. Honvéd 17.00, Kazincbarcika (NB II)–Zalaegerszeg 17.30, Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 20.00

Borítókép: Kiss Bence nagyon szép góllal ejtette ki a Kecskemétet (Fotó: Nemzeti Sport/Nagy Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.