Örül és sajnálkozik Gulácsi Péter sérülésének haszonélvezője

Mivel a Celtic elleni BL-meccsen súlyos sérülést szenvedett Gulácsi Péter hosszú ideig nem futballozhat, az RB Leipzig új kapust igazolt. A norvég válogatott első számú kapusa, Örjan Nyland 2023-ig kapott szerződést. A magyarokról pedig rossz emlékei lehetnek, a lipcsei szerződéséről pedig azt mondja, bárcsak más körülmények között történt volna.

Magyar Nemzet
2022. 10. 09. 14:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már Gulácsi sérülése után egyértelművé tette Marco Rose, a Leipzig vezetőedzője, hogy muszáj lesz új kapust szerződtetni, mert a magyar játékos helyébe lépő Janis Blaswich mellett csak egy tapasztalatlan 18, illetve 16 éves kapus maradt a keretben. Mivel nincsen átigazolási időszak, csak a szabadon igazolható játékosok jöhettek szóba, és máris bejelentette a klub a kiválasztottat:

Örjan Nyland, a 40-szeres norvég válogatott kapus 2023-ig szóló szerződést kapott Lipcsében.

A 32 éves labdarúgó a nyárig az angol Reading játékosa volt, azonban lejárt a szerződése és távozott a csapattól, azóta pedig nem írt alá sehová. Ennek ellenére a norvég válogatottban továbbra is első számú kapus maradt, szeptember végén a Szlovénia és Szerbia elleni Nemzetek Ligája-meccseken is ő védett.

Nyland korábban a magyar válogatott ellen is játszott, bár az nem lehet neki kellemes emlék. 2015-ben a rá következő évi Európa-bajnokság pótselejtezőjén mindkét magyarok elleni meccsen ő védett: Oslóban a válogatottban debütáló Kleinheisler László góljával nyertünk 1-0-ra, Nyland pedig hibázott a lövésnél, a budapesti visszavágón Priskin Tamás szépségdíjas találatával és egy norvég öngóllal született 2-1-es magyar siker.

– Büszke vagyok rá, hogy tagja lehetek az RB Leipzig csapatának, persze azt kívánnám, hogy bárcsak más körülmények között kerültem volna a klubhoz – nyilatkozta Nyland a klubhonlapon. – Remélem, hogy Péter felépülése zökkenőmentes és gyors lesz majd, minden jót kívánok neki. Most pedig alig várom, hogy megismerjem a társakat.

– Péter sérülése miatt tudtuk, hogy szükséges igazolnunk egy új kapust, akinek van tapasztalata, aki gyorsan beilleszkedhet a csapatba, aki azonnal bevethető. Nyland az összes követelménynek megfelel – árulta el Frederik Gössling, a Leipzig kapusedzője. – Jól ismeri a Bundesligát, hiszen korábban az Ingolstadtban védett, Angliában pedig hosszú időt töltött el.

Nyland a Bajnokok Ligájában nem játszhat az ősszel, hiszen oda már nem lehet új játékost benevezni, de a bajnokságban azonnal rendelkezésre áll.

Borítókép: Örjan Nyland az RB Leipzig mezével (Fotó: RB Leipzig)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.