Tizenkilencen futottak ki Gulácsi mezében a pályára

Az RB Leipzig a Mainz elleni Bundesliga-mérkőzés előtt üzent a műtétre váró kapusának, Gulácsi Péternek. A találkozón Willi Orbán és Szoboszlai Dominik játszott, a lipcseiek azonban csak egy pontot szereztek.

Magyar Nemzet
2022. 10. 08. 17:40
Szoboszlai Dominik is Gulácsi Péter mezében
Szoboszlai Dominik is Gulácsi Péter mezében RB Leipzig Mainz Bundesliga labdarúgás Fotó: Twitter/RB Leipzig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter a héten súlyos sérülést szenvedett a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az RB Leipzig kapusát vasárnap Innsbruckban műtik meg, s az sem kizárt, hogy az idény hátralévő részét ki kell hagynia.

Az élet azonban nem áll meg, a lipcsei csapatra szombaton már a Mainz várt a Bundesligában. Bár a kapust nélkülöznie kellett az RB Leipzignak, nem feledkezett el róla: a teljes csapat, a meccsre nevezett mind a tizenkilenc játékos Gulácsi mezében futott ki a bemelegítésre.

A lipcseiek kezdőjében helyet kapott Szoboszlai Dominik és is, utóbbi végigjátszotta a mérkőzést, a középpályást a 73. percben, 1-0-s hátrányban cserélte le Marco Rose.

A hajrában Nkunku góljával egyenlített a Leipzig, győznie azonban nem sikerült a csapatnak, amely kilenc forduló után tizenkét ponttal áll, továbbra is a Bundesliga tabellájának második felében.

További két német BL-csapat is pályára lépett: a Bayer Leverkusen az újonc Schalke elleni győzelemmel végre kilépett a kiesőzónából, a Frankfurt viszont kínos vereséget szenvedett a még így is utolsó Bochum otthonában.

A forduló rangadóján a Borussia Dortmund kétgólos hátrányból, a 95. percben szerzett találattal egyenlített a Bayern München ellen.

Bundesliga, 9. forduló

Péntek

Hoffenheim–Werder Bremen 1-2

Szombat

Mainz–RB Leipzig 1-1
Bochum–Eintracht Frankfurt 3-0
Bayer Leverkusen–Schalke 4-0
Augsburg–Wolfsburg 1-1
Borussia Dortmund–Bayern München 2-2

Vasárnap

Mönchengladbach–Köln 15.30 
Hertha–Freiburg 17.30
Stuttgart–Union Berlin 19.30

A bajnokság állása: 1. Union Berlin 17 pont/8 mérkőzés, 2. Freiburg 17/8, 3. Bayern 16/9 (...), 10. RB Leipzig 12/9

Borítókép: (középen) is Gulácsi mezét viselte (Forrás: Twitter/RB Leipzig)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.