Máris új kapust igazolna az RB Leipzig Gulácsi sérülése miatt

Mint ismert, Gulácsi Péter elülső keresztszalag-szakadást szenvedett az RB Leipzig szerdai, Celtic ellen 3-1-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzés tizedik percében egy rossz mozdulat után. A német klub vezetőedzője arról beszélt, hogy új, szabadon igazolható kapus szerződtetését tervezik.

Magyar Nemzet
2022. 10. 07. 15:27
GULÁCSI Péter
Lipcse, 2022. október 6. Gulácsi Pétert, a Leipzig kapusát hordágyon viszik el, miután súlyos sérülést szenvedett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott RB Leipzig-Celtic Glasgow mérkõzésen Lipcsében 2022. október 5-én. A klub közleménye szerint Gulácsi jobb térdében elszakadt az elülsõ keresztszalag, hosszú kihagyás vár rá a 31 éves kapusra. MTI/AP/Michael Sohn Fotó: Michael Sohn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt korábban megírtuk , sérült jobb térdét vasárnap Innsbruckban műtik meg, erről pénteken adott tájékoztatást az RB Leipzig. Ezután hosszú hónapokig nyúló rehabilitáció vár majd az együttes csapatkapitányára és első számú kapusára, aki idén már biztosan nem léphet pályára, de az esetleges jövő tavaszi visszatérésének az időpontja is bizonytalan.

Emiatt a Leipzig úgy döntött, hogy új kapust szerződtet, erről Marco Rose vezetőedző beszélt a szombati, Mainz elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón. Mint elmondta, maximálisan bízik a Gulácsi helyét a Celtic ellen is átvevő Janis Blaswich-ban, akire a következő időszakban nagy szerep hárul majd, ugyanakkor kapusfronton most nem állnak jól a lipcseiek.

– Ha ne adj isten újra megtörténik a baj, akkor csak nagyon fiatal és tapasztalatlan kapusaink maradnak, akiknek a képességeiről meg vagyunk győződve, de felelősségünk van abban, hogy a keret megfelelően széles legyen – idézte Rosét a Kicker. – Körülnézünk a piacon, próbálunk higgadtan dönteni és jó megoldást találni. Olyasvalakire van szükségünk, aki emberként jól illeszkedik a csapatba, és érti a szerepét.

Kérdésre Rose leszögezte, hogy az illető biztosan nem Philipp Tschauner lesz, aki az előző idény végén vonult vissza. 

Emlékezetes momentum volt, amikor a lipcseiek előző idénybeli utolsó hazai meccsén, az Augsburg elleni bajnokin Tschauner a 87. percben pályára lépett Gulácsi helyett, aki a csapatkapitányi karszalagot is társának adta. A Leipzig akkor így búcsúztatta a klubot 2019 óta szolgáló 36 éves kapust, aki akkor játszott először az idényben. Őt tehát nem hívják vissza.

Blaswich lényegében Tschauner helyére érkezett a nyáron a holland Heracles Almelóból, rajta kívül azonban csak a 18 éves Jonas Nickisch és a 16 éves Timo Schlieck bevethető jelenleg a lipcsei kapusok közül. Ebből a szempontból érthető tehát, hogy a csapat szeretne még egy tapasztalt kapust, legalább Gulácsi felépüléséig. Mivel már nincs átigazolási időszak, csak szerződés nélküli kapusok jöhetnek szóba. 

Gulácsi 2015-ben lett a Leipzig kapusa, az első klubnál töltött idényében még osztoznia kellett a játékperceken az olasz Fabio Coltortival, aki a negyedosztálytól segítette a csapatot, ám a Bundesligába való 2016-os feljutás első pillanatától már a magyar volt a kezdő kapus. Mostanáig a Leipzig 212 élvonalbeli meccséből 203-on Gulácsi védett. Most először kerül sor arra, hogy hosszabb ideig nem ő áll a lipcsei kapuban.

Borítókép: Gulácsi Pétert hordágyon viszik le a pályáról a Celtic elleni BL-meccsen (Fotó: MTI/AP/Michael Sohn)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.