Marco Rossi könnyebb és nehezebb csoportot is el tudott képzelni

A 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek a sorsolása után Marco Rossi magyar szövetségi kapitány a szövetségnek nyilatkozva mondta el a véleményét a csoportunról, amelyben Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia lesznek az ellenfeleink.

Magyar Nemzet
2022. 10. 09. 14:01
ROSSI, Marco
Budapest, 2022. június 11. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkõzés elõtt a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csányi Sándor elnök, Vági Márton főtitkár, Tömő Attila csapatmenedzser és Szabó Gergő sajtófőnök mellett természetesen szövetségi kapitány is képviselte a magyar szövetséget, az MLSZ-t a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek a sorsolásán Frankfurtban. Mint azt a Magyar Nemzet korábban megírta, a magyar válogatott a G jelű csoportba került az első kalapból, a másodikból Szerbiát, a harmadikból Montenegró, a negyedikből Bulgáriát és az ötödikből pedig Litvániát kapta ellenfélnek. Marco Rossi először az MLSZ honlapjának mondta el a véleményét: 

 

 

– Lehetett volna sokkal nehezebb csoportunk, de természetesen ennél jobb csoportot is el tudtam volna képzelni – idézi az Mlsz.hu Marco Rossi szövetségi kapitányt. – Nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hogy bennünket sorsoltak a legerősebb kalapból, hiszen a szerbek a világranglistán előttünk állnak, és kint lesznek a világbajnokságon is. A szerbek mellett a montenegróiakat és a bolgárokat is ismerjük a közelmúltból az egymás elleni mérkőzéseinkről, ám az ellenük elért eredményekből nem lehet kiindulni, mert két-három év alatt nagyon sokat változhatnak az erőviszonyok a mai labdarúgásban. Nehéz mérkőzések várnak ránk, meccsről meccsre kell előre gondolkodnunk a selejtezők során, és ahhoz, hogy eredményesek legyünk, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk az összes találkozón.

Borítókép: Marco Rossi nem lehet elégedetlen a sorsolással (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.