időjárás 6°C Balázs 2023. február 3.
logo

Marco Rossi könnyebb és nehezebb csoportot is el tudott képzelni

Magyar Nemzet
2022.10.09. 14:01 2022.10.09. 14:14
Marco Rossi könnyebb és nehezebb csoportot is el tudott képzelni

A 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek a sorsolása után Marco Rossi magyar szövetségi kapitány a szövetségnek nyilatkozva mondta el a véleményét a csoportunról, amelyben Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia lesznek az ellenfeleink.

Csányi Sándor elnök, Vági Márton főtitkár, Tömő Attila csapatmenedzser és Szabó Gergő sajtófőnök mellett természetesen Marco Rossi szövetségi kapitány is képviselte a magyar szövetséget, az MLSZ-t a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek a sorsolásán Frankfurtban. Mint azt a Magyar Nemzet korábban megírta, a magyar válogatott a G jelű csoportba került az első kalapból, a másodikból Szerbiát, a harmadikból Montenegró, a negyedikből Bulgáriát és az ötödikből pedig Litvániát kapta ellenfélnek. Marco Rossi először az MLSZ honlapjának mondta el a véleményét: 

 

 

– Lehetett volna sokkal nehezebb csoportunk, de természetesen ennél jobb csoportot is el tudtam volna képzelni – idézi az Mlsz.hu Marco Rossi szövetségi kapitányt. – Nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hogy bennünket sorsoltak a legerősebb kalapból, hiszen a szerbek a világranglistán előttünk állnak, és kint lesznek a világbajnokságon is. A szerbek mellett a montenegróiakat és a bolgárokat is ismerjük a közelmúltból az egymás elleni mérkőzéseinkről, ám az ellenük elért eredményekből nem lehet kiindulni, mert két-három év alatt nagyon sokat változhatnak az erőviszonyok a mai labdarúgásban. Nehéz mérkőzések várnak ránk, meccsről meccsre kell előre gondolkodnunk a selejtezők során, és ahhoz, hogy eredményesek legyünk, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk az összes találkozón.

Borítókép: Marco Rossi nem lehet elégedetlen a sorsolással (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.