időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Ambros Martín távozik a Győri Audi ETO vezetőedzői posztjáról

Magyar Nemzet
Forrás: gyorietokc.hu
2022.11.18. 10:46 2022.11.18. 14:39
Ambros Martín távozik a Győri Audi ETO vezetőedzői posztjáról

Nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését Ambros Martín és a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetése. A spanyol szakvezető a nyártól új kihívásokat keres, de addig is minden fronton győzni szeretne a csapattal.

Biztossá vált, hogy új szakvezető ül majd a győri kispadon 2023 júliusától, hiszen Ambros Martín jelezte a felnőttcsapatot üzemeltető Győri ETO Kft. ügyvezetésének, hogy nyártól új feladatokra szeretne koncentrálni.

– Győrbe történő visszatérésemkor az a cél vezérelt, hogy újra rátérjünk a korábban közösen elért sikerek útjára, a győztes útra. Hittem és továbbra is szilárdan hiszem, hogy együtt ismét sikerülhet felérni a csúcsra, és minden esélyünk megvan arra, hogy elérjük a céljainkat. Nem titok, hogy 2021 elején új kihívásokat fogalmaztam meg magamnak, ezekről pedig nem tettem le, csak elhalasztottam azokat az ETO hívása miatt. Nyártól majd ismét ezekre fogok koncentrálni, de addig rengeteg a teendő még. Minden fronton versenyben vagyunk, nehéz ellenfelek, kőkemény összecsapások várnak ránk minden sorozatban, de együtt közösen sikerülhet elérni céljainkat. Hálásan fogok majd távozni, hiszen ismét részese lehettem a győri kézilabdás közösségnek, az ETO-családnak, akik számomra a világ legjobb szurkolói is egyben. Lehetetlen most megmondani, hogyan zárul majd az idei évad, de az biztos, hogy mindent megteszünk a győzelmekért – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző a Győri Audi ETO honlapján.

Az 54 éves spanyol szakvezető 2021. május 10-én tért vissza az ETO-hoz, azok után, hogy első időszakában 2012 és 2018 között négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer ezüstérmes lett a sorozatban, ezzel párhuzamosan 2016 és 2019 között a román női válogatottat irányította. Győrből való 2018-as távozása után az orosz Rosztov-Don szakvezetője lett, majd a 2019/2020-as évadban az orosz válogatottat is irányította. Innen tért vissza a 2020/2021-es idény végén a kisalföldiekhez, akiket azóta 67 mérkőzésen irányított, s hatvan győzelem, két döntetlen és öt vereség a mérlege. Irányításával a 2020/21-es szezon végjátékában Magyar Kupa aranyérmet nyert a csapat, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében pedig bronzérmet szerzett. A 2021/22-es szezonban bajnoki aranyéremre vezette a klubot, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupában is.

– Nyílt, egyenes, őszinte megbeszéléseket folytattunk az elmúlt időszakban Ambrossal a jövő kapcsán. Döntését természetesen elfogadjuk, de nagyon messze van még az idei szezon vége. Céljaink változatlanok, azaz együtt, Ambrossal közösen szeretnénk minden fronton az élen végezni. Az egyeztetések már megkezdődtek, a vezetőedzői posztra esélyes trénerek egy szűk elitjével állunk tárgyalásban – mondta Endrődi Péter, a Győri Audi ETO KC ügyvezetője.

Borítókép: Ambros Martín az idény végén elköszön a győriektől (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.