Csapattársa szögletgólját akadályozta meg az Arsenal játékosa

Gabriel közeli találatával a Chelsea elleni rangadót is megnyerte az Arsenal, amely az 1-0-s sikerrel továbbra is vezeti a Premier League tabelláját a Manchester City előtt.

Magyar Nemzet
2022. 11. 06. 14:54
Bukayo Saka Arsenal Premier League
Bukayo Saka Arsenal 2022 Fotó: Getty Images/Marc Atkins
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea és az Arsenal londoni rangadóján az elmúlt években rendre a Kékek számítottak esélyesnek, legutóbb a 2015/16-os idényben fordult elő, hogy az Ágyúsok végül megelőzték a városi riválist a tabellán.

Idénre azonban beérett a piros-fehér klubnál Mikel Arteta munkája: az Arsenal kilőtt a rajtnál, és a címvédő Manchester City első számú kihívójává lépett elő.

A Chelsea viszont már átesett egy edzőváltáson, Thomas Tuchel – és segítője, Lőw Zsolt –a korábbi Bajnokok Ligája-győzelem ellenére sem kapott annyi türelmet a klubvezetéstől, mint spanyol kollégája néhány kerülettel arrébb.

Graham Potter vezetésével a Bajnokok Ligájában magára talált, s csoportelsőként lépett a legjobb tizenhat közé a Chelsea, a bajnokságban viszont továbbra sem találja a helyes utat.

A két londoni klub vasárnapi rangadóját egyetlen gól döntötte el: szöglete után kis híján érintés nélkül került a Chelsea kapujába a labda.

Az Arsenal is a fiatal angol támadót ünnepelte először a közösségi felületén, ám hivatalosan csapattársáé, Gabrielé lett a találat, aki még éppen a gólvonal előtt érintette a labdát.

Saka különleges gólja tehát elúszott, de az Arsenal ezt aligha bánja, hiszen győzelmének köszönhetően továbbra is vezeti a Premier League-et. A Chelsea Tuchel távozásakor hatodik volt, most a hetedik helyen áll a tabellán.

Premier League, 15. forduló

Chelsea–Arsenal 0-1
Manchester City–Fulham 2-1
Leeds United–Bournemouth 4-3
Nottingham Forest–Brentford 2-2
Wolverhampton–Brighton 2-3
Everton–Leicester 0-2
Aston Villa–Manchester United 3-1
Tottenham Hotspur–Liverpool 1-2
West Ham United–Crystal Palace 1-2
Southampton–Newcastle United 1-4

Az állás: 1. Arsenal 34 pont/13 meccs, 2. Manchester City 32/13, 3. Newcastle 27/14 (...), 7. Chelsea 21/13.

Borítókép: Szükség volt erre az érintésre? – kérdezheti Bukayo Saka (Fotó: Getty Images/Marc Atkins)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.